süsü_ november 30

József Attila Színházban november 30-án lesz Süsü a sárkány
zenés-mesejátékának bemutatója. A színészek próbálják már a darabot,
Harangi Mária rendezõi instrukciói közepette. A fiatal rendezõnõ akkor
született, amikor Süsü elõször megjelent az MTV képernyõjén.


Harangi Mária

Elmondása szerint nagyon nehéz és felelősségteljes feladat egy, olyan legendát színpadra állítani, mint Süsü. A televíziós bábfilm sikere ma is él. A gyerekek 90%-a ismeri,  és ezzel "magasra tették a lécet" az akkori alkotók. A darab szövegét Csukás István kibővítette a színházi lehetőségeket kihasználva. Bergendy István társult ehhez, az  újabb jelenetek  megzenésítésével. Bergendy szerint még több zene, tánc, élmény kell a színpadon és ezt akarják megvalósítani Harangi Mária rendezővel.


Bergendy István a próbán

Igazán nagy változás a bábfilmhez képest a díszletek és jelmezek terén lesz. Boráros Szilárd erős képzőművészeti látványterve sok magyar népmesei elemet tartalmaz .Süsü bábfigurája, amely anno Lévay Sándor alkotásaként született, most életnagyságban jelenik meg a
színpadon. A szereposztásról, annyit tudhatunk, hogy Dányi Krisztián alakítja Süsüt. Gergőt hármán is játsszák: Komáromi Patrik, Radványi Dávid, Gerő Bence.  A Királyfi és Apa: Csórics Balázs, a  Királylány: Kovalik Ágnes, Király: Józsa Imre és a Dadus: Galambos Erzsi szerepe. Dramaturg: Szokolai Brigitta, Szcenikus: Éberwein Róbert és a koreográfus: Cortés  Sebastián.

Vajda Ildikó

süti beállítások módosítása