Amadinda és Hobó

Zenés vasárnapot tölthetünk az Amadindával és Hobóval az Új Színházban november 9-én. Délelõtt 11 órakor az Amadinda kezdi a napot, Földrészek zenéje címmel.

A program igazi családi koncertnek ígérkezik, melyben felnőttek és gyermekek egyaránt jól érezhetik magukat, miközben sokféle zenei titok  lepleződik le. Akinek pedig ennyi jó kevés, az este hétkor is visszatérhet a Hobo-Új Színház-retrospektívre, a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadásra.

Amadinda Együttes
• Földrészek zenéje

Családi koncertjeink műsorát rendszerint nem kizárólag gyermekek részére állítjuk össze. Úgy gondoljuk, hogy egy felfedezőút az ütőhangszerek világába felnőttek számára épp olyan szórakoztató lehet, mint a legfiatalabbaknak, ezért - ahogy néhány éve a Zeneakadémián, nyaranta a Művészetek Völgyében, vagy tavaly az Örkény Színházban - most is szeretettel várunk kicsit, nagyot és legnagyobbat "Földrészek zenéje" című előadásunkon.

Elő hát a térképpel! Igazi utazásban lesz részünk, miközben Ausztrália, Afrika, Amerika, Ázsia és Európa zenéi követik egymást színes forgatagként. Tradicionális zenék és mai kompozíciók egymás mellé állításával mutatjuk meg, hogy az ütőhangszerek anyanyelve az ősi zenei hagyományokból ered. Megismerkedünk a természeti népek zenéinek néhány "nyelvjárásával", a gyökerekkel, melyekből számtalan út vezethet tovább. Nagy európai komponisták remekműveinek átiratait, de vérbeli, xilofonra komponált ragtime-okat is játszunk és improvizálunk...nem mellékesen több dologról is kiderül, hogy ütőhangszer, bár eredetileg másnak készült...

A "Földrészek zenéje" igazi fesztiválhangulatot ígér: a kis mütyüröktől az óriás kivájt fadobokig minden hangszer szóhoz jut és elmondhatja saját történetét...

Amadinda Együttes


----------------

József Attila-HOBO
• TUDOD, HOGY NINCS BOCSÁNAT
József Attila verseit előadja: Hobo

Zene:
HÁRS VIKTOR
MÁRTA ISTVÁN
NAGY SZABOLCS
Díszlet-jelmez: CSOLTI KLÁRA
Rendező: VIDNYÁNSZKY ATTILA

"Verseit úgy olvasom, mint szent könyveket
 és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva."

Hobo

Forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása