Nyílt levél

Az októberi Színházi folyóiratban közölt Kritikusok Díján ismét nagyon kevés szavazat született a gyerekszínházi elõadások kategóriában. Kuthy Ági és Csató Kata közösen megfogalmazták a fenti nyílt levelet, amit szeretnének eljuttatni az összes magyar gyerekszínházzal foglalkozó színházhoz.

Az a kérésük, hogy aki egyetért a levéllel, az írja alá és juttassa vissza Csató Kata e-mail címére: csato.kata@gmail.comEz a cím védelemre kerül a spamrobotok ellen, engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse , aki összesítve az aláírásokat továbbítani szeretné a Színház folyóiratnak. Az aláírások visszaküldésére nem egészen egy hét áll már csak rendelkezésre, mivel közeleg a lapzárta. Tehát az, aki az ügy mellé szeretne állni, kérjük, gyorsan cselekedjen.

aki csatlakozni szeretne, tehát a csato.kata@gmail.comEz a cím védelemre kerül a spamrobotok ellen, engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse címre irjon

Tisztelt Kritikusok!
Tisztelt Kuratórium! Az októberi Színház folyóiratban közétett Kritikusok Díja gyerekszínházi előadás kategóriájában idén sem osztottak ki díjat. Sőt, mint a személyes jelölési listákból kiderül, sajnos a legtöbb kritikus nem is szavazott.
Évadonként közel 200 magyar gyerekelőadás születik (profi, amatőr, báb, élő, intézményes, magán, drámapedagógiai, határainkon belüli és határainkon túli), melyek között nem egy kimagasló eredményeket ér/ért el magyar illetve nemzetközi fesztiválokon, nem is beszélve az értékteremtésről, a stiláris és formai újításokról. Nagyon kevés lehetőségünk van szakmailag megméretődni, ezért lenne számunkra fontos, hogy egy ilyen fórumon komolyan vegyék a munkánkat és mind alkotók, mind az előadások színvonalas mezőnyben tudjanak "versenyezni".
Levelünkkel beszélgetést szeretnénk indítani, melyben első kérdésként szeretnénk felvetni: mit kell tennünk ahhoz, hogy a gyerekelőadások is hasonló kritikai elbírálásban részesüljenek, mint a "felnőttszínházi" előadások? Amennyiben azért nem tudtak szavazni az előadásokra, mert kevés információ állt a rendelkezésükre, nagyon szívesen tájékoztatjuk Önöket a bemutatókról, a vidéki gyerekelőadások Budapesten való szerepléséről, a havi programokról, egyedi rendezvényekről egyaránt.

Tisztelettel:
Csató Kata (bábszínész, bábrendező, az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete elnöke)
Kuthy Agnes (bábrendező, az Európai Szabadúszó Művészek Egyesületének tagja)
Tengely Gábor (bábszínész, bábrendező, az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete alelnöke)

 

süti beállítások módosítása