István, a király

Debrecenben, a Fõnix Csarnokban is láthatja a közönség az István, a király rockopera 25 éves jubileumi elõadását. A produkciót az m1 Társulat címû nagy sikerû tehetségkutató versenyébõl megismert énekesek közremûködésével Szikora János rendezõ állítja színpadra.

A debreceni előadások a Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Szegedi Szabadtéri Játékok közreműködésével jön létre. Az idei Dóm téri fesztivál egyik legnagyobb sikere, a minden este teltházas közönség előtt játszott István, a király volt, melynek születését már a szereplőválogatáskor hatalmas érdeklődés kísérte, így nem csoda, ha a nagy igényre való tekintettel az eredeti három szegedi időpontot kiegészítették további két előadással.

Az előadást a debreceni Főnix Csarnok színpadán két alkalommal, november 21-én és 22-én 19 órától láthatja a közönség.

Szörényi Levente és Bródy János műve 25 éve töretlen népszerűségnek örvend. Ezt a jubileumot ünnepeli az előadás, melyet most Szikora János rendezésében, Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával, Csikós Attila különleges díszleteivel és Kovács Yvette Alida gyönyörű, korhű jelmezeivel láthatnak a nézők.

A produkció szereplői a közszolgálati televízió népszerű szereplőválogató show-műsorából, a Társulatból ismert fiatal énekesek. A közkedvelt dalok - mint a Te kit választanál, az Oly távol vagy tőlem, vagy éppen a Szállj fel szabad madár - többek között Feke Pál, Simon Boglárka, Derzsi György, Vadkerti Imre, Herczeg Flóra és Fejes Szandra előadásában szólalnak meg. István szerepében Feke Pált, Gizella szerepében Simon Boglárkát láthatja a közönség. Szikora János szerint nagyszerű tanárok segítették a fiatalokat a Társulat című műsorban. Rengeteg olyan dolgot kellett elsajátítaniuk, amit a főiskolán évekig tanulnak a hallgatók. 

Forrás: NetAktív Kommunikációs Ügynökség

süti beállítások módosítása