19. Empty Space

Bejelentették a 19. Empty Space - Peter Brook Díj gyõzteseinek névsorát. A díjakat a London TheatReviews, a V&A Theatre Collections és a National Theatre Studio adta át.


Peter Brook
Fotó: EPA/Julian Martin

A Ł2000-os csekket a  Royal Court kapta, új darabok és írók felfedezéséért és minőségi előadások új színházi tereinek kialakításáért. Az Ł1500-os díj az Union Theatre-hez került, többek között az egyedülálló, kis térben felújított musicaljeiért. Az összes jelölt (Everyman Liverpool, Arcola, Gate, Theatre 503) Ł350-ban részesült kiemelkedő munkájáért. A National Theatre Watch this Space című előadása, valamint a Paines Plough, a skót National Theatre, az Artichoke, és a Forest Fringe elismerésben részesült a Theatre Without Walls (színház falak nélkül) koncepció megvalósításáért.
A döntőbizottság tagjai: Lyn Gardner (Guardian), Dominic Cavendish (Telegraph), Mark Shenton (Sunday Express & Blog), Fiona Mountford (Evening Standard), Sam Marlowe (The Times).


Sasha Regan, az Union Theater igazgatója a díjátadón
fotó: John Thaxter

Az Ł1500-os Mark Marvin Rent Subsidy Díjat az Angle Company és a Hackney Empire Studio kapta, és BAC nyerte el a Ł2000-os Peter Brook/Equity Ensemble Díjat.

A Dan Crawford Pub Díjat (Ł2000) a Finborough Theatre kapta hosszú évek színvonalas felújításaiért és rendezéseiért.

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása