Házasságon innen és túl

2008. november 22-én, szombaton kerül bemutatásra a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán Háy János HÁZASSÁGON INNEN, HÁZASSÁGON TÚL címû kiváló új mûve. Háy János drámája megkapó õszinteséggel, helyenként ellenállhatatlan iróniával tart tükröt elénk. Ismerõs szereplõkkel találkozunk, ismerõs helyszíneken és ismerõs beszélgetések zajlanak elõttünk. A téma örökzöld: a boldogságot keresi mindenki. Ki házasságon innen, ki házasságon túl. És recept nincs, igen, mindenki másképp csinálja...

Gregor Bernadett, Bede Fazekas Szabolcs

Gregor Bernadett, Tóth Sándor
Bede Fazekes Szabolcs, Csomor Csilla
A házasságdrámát előadó művészek: BEDE FAZEKAS SZABOLCS, TÓTH SÁNDOR, SIPOS IMRE, FILLÁR ISTVÁN, RANCSÓ DESZŐ, GREGOR BERNADETT, CSOMOR CSILLA, TÓTH ÉVA, BENKŐ NÓRA, NAGYVÁRADI ERSZÉBET, CSERNUS MARIANN és DÁNIEL VALI. Az előadás rendezője: PINCZÉS ISTVÁN.

Benkő Nóra, Sipos Imre

Nagyváradi Erzsébet, Rancsó Dezső

Tóth Éva, Fillár István
PINCZÉS ISTVÁN rendezővel a főpróbák előtt Havasi Renáta beszélgetett: 
"A Háy-drámák a mai életünknek egy nagyon egyéni szemszögből megmutatott látleletét adják. Hitelesek, valóságosak a figurái, és miközben vegyíti a tragédia és a komédia stiláris elemeit, olyan fantasztikus nyelvi stílusban beszélnek, hogy már-már abszurddá válnak a szituációk.... Első olvasásra úgy tűnhet, hogy ez a darab egy negatív látlelet az életről, ám nagyon is életes, helyenként kacagtató, humoros. Vélhetően sokat fog derülni a közönség, hiszen - míg magára nem ismer egyszer-egyszer - azt hiszi, kívülről lát más embereket. Együttérző, örvényszerűen magával rántó hatásával arra hívja föl a figyelmet, hogy vigyázz, a te életed is ilyen! Ha van erőd, lehetőséged, változtass rajta, élj normálisan!"

Tovább a teljes interjúra>>

Dániel Vali, Csernus Mariann

Középen Csernus Mariann

Részletes szereposztás,
további fotók és ismertető az előadásról>>

Fotók: Korniss Péter 

Eredeti cikk
Forrás: Magyar Színház

süti beállítások módosítása