Pőreparádé

19.01 Az elsõ eldurrant.
19.04 Már 8-9 liter a veszteség.
19.10 A pezsgõs üvegek kiapadhatatlanok, az emberek egyre kedvesebben mosolyognak egymásra.

19.13 Táncolok. Fenekemen egy ismeretlen tenyérrel. Olyan természetességgel beszélgetünk aktuális fehérneműmről, mint a holnapi időjárásról. Fekete és csipke? Öt fok és ónos eső?

19.17 Körülbelül harminc üres üveg kacsint vissza rám az asztalokról, de még mindig akad a nézők között, aki nemet mond a szűk szoknyások péniszfogdosó ajánlataira.

A szívhez a gyomron át. Ismert a recept; tudja ezt a Via Negativa, tudja ezt a koktélcseresznyével jóllakott néző egyaránt. A társulat tegnapi, bujaság-gócpontú Would Would Not előadása a pirulósoknak szólt. Cirkusz a javából, melyben porondon a hús, combok, mellek, cha-cha-chát járó szeméremajkak. A "farkak" gyakrabban követték egymást, mint a kötőszavak. Velős testi mese - csak kicsit olcsó.

Szemmel vetkőztető, nyolcasokban elélvező, csengőre izguló, kartonra testnedvlövöldöző színészek próbálják kordában nem tartani vágyainkat. Aki akart, az seggrepacsizott, falapra fitymát szögelt, egy gyors numerára a színfalak mögé távozott. Sok-sok kis etűd, melyben mindenki szert tehetett a maga tizenöt perc hírnevére - feltéve, hogy "kezet" mert rázni egy pénisszel: "Nice to meet you." Lehetett dekoltázsból mézet nyalogatni, misztikus fekete dobozban nyálkás-véres trutyit gyurmázni, lecsusszant slicc mögül több méteres levelet kihalászni. Mindent a szemnek... és a kéznek úgyszintén. A tabu szó tabu volt.

Mégis mire föl akkor a keserű szájíz? Manapság - amikor a paprikáskrumpli-főzésből, a műkörmöztetésből, a kéményseprésből egyaránt lehet kasszasiker TV-műsor - a hálószobatitkok művészetként lépnek a reflektorfénybe. Ha ilyet akarok látni, tükröt szerelek az ágyam fölé. Persze, derülök az idomítható közönségen, a csak nekem címzett dalon kukacmozgású mr. Négerszájtól, de ezek mögött még csak annyi mondandó sincs, hogy "Irány ki az utcára és teperd le az első szembejövőt!". A pornót tudja, miért nézi az ember, ezt nem. Mire fog ez kifutni? Orgia, vagy Guiness-rekord döntő közös maszturbálás? Kijáratkor majd rezgőgyűrűs, eper ízű kondomot osztanak? Ha hatásvadászat, hát tartsuk be a szabályait és ne bölcselkedjünk mindig fájó aktusokról, lelki természetű impotenciáról, főbűnökről, mikor az elkövetőkre esze ágába sincs senkinek lesújtani.

Tartozom egy vallomással. A bugyim persze lekerült. (És itt inkább a "perszén" van a hangsúly, mintsem a ruhadarabon.) Az előadás elején becserkésztek. Megkaptam első soros trónusomat és a vágyott szerelmes posztját. A körülöttem lévő levegő izzásáról állandóan gondoskodtak. Bor volt, pucérkodás szintén, csorgathattam a nyálam. Percenként kéjenc suttogásokkal telítették a fülem: "Can I have your panties? Can I have your panties now? Right NOW?" A show-t, mert talán a műfaj ez, nem volt szívem megtörni. De a küzdelemről gondoskodhattam; gondoskodtam is! Gyerünk, nyuszi, elő a far(b)ával! Ahogy csettintettem, úgy bukkant elő egy újabb, szabad bőrfelület. Élveztem? Nem, a velejéig nem. De a nők erről gyakran hazudnak.

A 8 lepedővirtuóz Co. bemutatta... Ezentúl két alsóneműben járok színházba - más tanulságot nem hoztam haza magammal. Kialudható élmény, orgazmusmentes alkalmi szex volt a tegnapi. Sőt, félszegen gyakorlatozó petting. Inkább Would Not, mint Would.

21.40 Egyszer volt, nem is volt.

Szemessy Kinga

--------------
Szemessy Kinga: Pőreparádé
Via Negativa: Would Would Not
Merlin Színház, 2008 november 23.

Forrás: Kortárs Drámafesztivál

süti beállítások módosítása