Diótörő Egerben

Az egész családnak meghitt szórakozást ígér a Diótörõ címû mesejáték, amelyet december 12-tõl tûz mûsorára az egri Gárdonyi Géza Színház. A történet táncos feldolgozását Barta Dóra, Harangozó-díjas táncmûvész, érdemes mûvész rendezi.

A Diótörő olyan táncjáték lesz, amelyben együtt jelenik meg a gyerekeknek szóló mesevilág a tánc és a próza nyelvén. 12 évesen táncoltam a Diótörőt az Operában és az Erkel Színházban. Életreszóló, meghatározó élmény volt, ezért valami hasonlót szeretnék megfogalmazni majd a mai gyerekeknek is - mondja a rendező.
Diótörő és Egérkirály meséje olyan világba vezet minket, melyet gyerekként ismerünk jól, ám felnőttként elveszítünk: a valóság a gyermek számára sokkal élőbb, lélekkel telibb, mint nekünk, felnőtteknek. A gyerekek nem tesznek különbséget emberek és tárgyak, emberek és állatok között: mindnek lelke van, sorsa, mind tud mesélni az életéről.
Ez a csodálatos mese a gyerekeknek az ismerős, közeli, hétköznapi világot tárja fel, a felnőttek pedig újra elgondolkozhatnak: lehet, hogy egy konyhai eszköznek is vannak érzései? Itt minden életre kel, a karácsony amúgy is csillogó csodavilága újabb és újabb csodákat rejt. És csodákat rejt maga az előadás: hiszen egy látványos, érzelmes és szórakoztató színpadi mesevilág minden kis néző számára a színház varázsát is felfedezteti. A valóság mögött/mellett létező másik valóság és, a színpad rabul ejtő másik dimenziója: ezt kínálja E.T.A. Hoffmann világhírű meséjének új adaptációja.

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása