Az Emma Magyarkanizsán

A Szabadkai Népszínház számos díjat magáénak tudható Csáth Géza- Fekete Péter: Emma címû elõadásával vendégszerepel február 16-án a magyarkanizsai Oktatási és Mûvelõdési Intézményben. A darab rendezõje Fekete Péter.

Az Emma Magyarkanizsán Tovább

Erdős Virág: Madame Poe

Edgar Allan Poe A Morgue utcai kettõs gyilkosság címû novellájának díszletei között egy "szokásos esti altatás" rituáléi zajlanak, ám a szerepek ezúttal felcserélõdtek, nem az anya altatja lányát, hanem a lány készül a természet abszurd rendje szerint "halálba altatni" anyját.

Erdős Virág: Madame Poe Tovább

Hullámtörés

Guelmino Sándor rendezésében, 2008. január 26-án, szombaton, a Magyar Színházban kerül bemutatásra Vivien Nielsen Hullámtörés címû színpadi játéka, amely  Lars von Trier nagy vihart kavart, kultikus filmje nyomán készült. A  különleges élmény ígérõ, csak felnõtteknek szóló elõadás alkotói: Soltész…

Hullámtörés Tovább

Utolsó Búvárszínház

1907-ben indult Budapesten a Nagy Endre-kabaré, mely néhány év alatt tündökletes pályát futott be, és legendává lett. Útja a fergeteges marháskodástól a könyörtelen közéleti kritikáig ívelt, nemhiába nevezte Ady Endre a valódi magyar parlamentnek. Az Örkény Színházban 2008. január 26-án szombaton 19…

Utolsó Búvárszínház Tovább

Új év, új produkció

Megkezdte az idei évad második felét a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes máris fejest ugrott a munkába és próbálja a 2008-as év elsõ bemutatóját, a Tudattalant.

Új év, új produkció Tovább

Felhívás színművészeknek!

Az Irodalmi Rádió 2008-ban négy alkalommal tart kortárs vers- és prózafelvételeket Budapesten. Az elsõ felvételi idõpont a héten zajlott, és még 3 alkalom lesz az idén.

Felhívás színművészeknek! Tovább

Elhunyt Kovács Ildikó

Szerda délelõtt (2008. jan. 23-án) kolozsvári lakásán elhunyt Kovács Ildikó rendezõ, akit sokan "a romániai bábjátszás nagyasszonya"-ként ismertek. /hamlet.ro/

Elhunyt Kovács Ildikó Tovább

B mint Béjart

A Francia Intézet és a Nemzeti Táncszínház - a Belga és a Svájci Nagykövetségekkel közösen - a nemrég elhunyt Maurice Béjart emléke elõtt tiszteleg 2008. január 29-én kedden, 18.00 órai kezdettel a Francia Intézetben.

B mint Béjart Tovább

Avantgard színházi kísérlet

Január 26-án és  27-én  20 órakor A látszat nem csal címmel mutatja be legújabb munkáját a  Pont(y) Mûhely. Rendezte és elõadja Keszég László.Alapkérdés: Van-e élet a halál után? Értjük-e az élet mélyebb összefüggéseit? Mi a jobb: ha a Föld egy zöld gombolyag, vagy egy finomra csiszolt fémkocka?

Avantgard színházi kísérlet Tovább

20 éves A padlás

1988. január 27-én, volt elsõ elõadása, azaz 20 éve játszotta a Vígszínház elõször történetének egyik legnagyobb sikerû darabját, A padlást. 2008. január 27-én a 665. elõadás látható a Nagyszínpadon, ahol az eltelt 20 év alatt mintegy 650 ezer nézõ látta a darabot. A két évtized alatt a beugrókkal…

20 éves A padlás Tovább

A nyugati világ bajnoka

2008 február 1-én és 2-án este 7 órai kezdettel Budapesten, a Katona József Színházban lép fel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata John Millington Synge A nyugati világ bajnoka címû darabjával.

A nyugati világ bajnoka Tovább

Táncfarsang

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén immár ötödik alkalommal rendezi meg Táncfarsang címû rendezvénysorozatát január 27. és február 2. között.

Táncfarsang Tovább

Szabadaz Á!

A TIPLI, OLAJ, LÉC címû film forgatásán járunk. Hõsünk, Kéthli Antal a film amatõr rendezõje, kínkeservesen azon melózik, hogy filmre vigye a számára oly fontos, de mindenki más számára egyébként minden bizonnyal érdektelen tinédzser éveit. A történet a rendszerváltás idején játszódik Sopronban.

Szabadaz Á! Tovább

NAGY Színészverseny - 2008Ft -

Ki tud jobban nem lenni? Ki tud babra menni? Világot jelenteni egy deszkának, és addig járni, vagy úgy? Celebek a startpisztolyon! Vérfagyasztó zsûri."A TÁP Színház avantgarde színházi önképzõkör. Visszavezeti a színházat taburázó tiszteletlenségeihez. Készséget növeszt a rögtönzésekhez. Az eleven…

NAGY Színészverseny - 2008Ft - Tovább

Figyelem!

A Magyar Színházi Portál szerver karbantartás miatt 2008. január 29-én (ma) este 11 órától másnap reggel 08- ig nem üzemel. A levelezés mûködése ez idõszak alatt zavartalan. Köszönjük a türelmet. Szerkesztõség

Figyelem! Tovább

Ruzante: A csábító pillangó

A Kovátsmûhely január 31-én a Szépmûvészeti Múzeum Reneszánsz termében, A Mediciek fénykora c. kiállítás kísérõrendezvényeként mutatja be Ruzante: A csábító pillangó címû játékát Kováts Kriszta rendezésében.

Ruzante: A csábító pillangó Tovább
süti beállítások módosítása