KEX és TEA

A kortárs magyar irodalom manapság nem igazán népszerû, nem eladható, nem "trendi", gyakorta érthetetlen, ezért sokan csipõbõl elutasítják. Szándékunkban áll az elõítéletek és ódzkodások eloszlatása. Szerintünk ugyanis szerethetõ, fogyasztható, kézzelfogható, sõt szórakoztató.

Meghitt, zenés-gyertyafényes-kekszes teaházi hangulatú felolvasóestjeink középpontjában egy örök irodalmi téma vagy egy fontos mai magyar író/költő áll, az ő műveikből és kedvenc olvasmányaikból válogatunk. A felolvasások után a szerzőkkel beszélgetünk az élet és az irodalom apró-cseprő dolgairól.

felolvasnak: Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi éééés a zongoránál: Pirisi Laci.

Jónás Tamás és Lackfi János 2000-ben alapították a dokk.hu-t, amely versek virtuális adattáraként szolgál. Jelentősége természetesen nemcsak ennyiben rejlik, a pusztán archiváló funkció nem tenné különlegessé.

A dokk.hu igencsak széles lehetőséget nyújt azok számára, akik kevésbé
rutinosként verselnek, hiszen itt minden amatőr költőnek lehetősége van arra, hogy ítéletet mondjanak alkotásai fölött. Az építő kritika pedig igencsak hasznos lehet a későbbi, művészi tevékenységben. Ezt a célt hivatott betölteni a gyors és gyilkos fórum, ahol a szerkesztő-költők véleményezik az alkotásokat. A dokkra feltöltött minden versről írnak 1-2 mondatos véleményt a szerkesztők -- jelenleg mintegy 15.000 vers található az oldalon, az ezekre a versekre adott ún. meó-üzenetekből is sokat tanulhat a kortárs költészetről, aki sokat akar tanulni. A megítélt vers vagy bekerül a maradan-dokkba, vagy pedig a múlan-dokk tárhely darabja lesz, de így is megőrződik, a szerző rajongóinak vagy a versek kutatóinak örömére.

A dokkon továbbá lehetőség van fórumozni, az adatbázisokban a szerzők és a versek részletei szerint keresni, de találhatók az oldalon a szerzőket bemutató, hosszabb videó-beszélgetések, rádióadások, és különlegesnek mondható, multimédiás versolvastatók is.

---------

KEX és TEA - a Momentán Társulat irodalmi estje
Vendégek: DOKK.hu irodalmi portál fiatal szerzői
Időpont: 2009. január 6. 18.30 h
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ

fotó: Ránki Dániel
Forrás:
Momentán Társulat

süti beállítások módosítása