Kényes egyensúly

2009. január 17-én, szombaton este láthatja elõször a   Magyar Színház közönsége   Edward Albee: KÉNYES EGYENSÚLY címû  színmûvét a Sinkovits Imre Színpadon. Edward ALBEE, Arthur Miller és Tennessee Williams mellett, a modern amerikai drámairodalom egyik legkiemelkedõbb alakja. Mûveiben kipróbálta a modern dráma sok irányzatát a lélekelemzõ társadalmi drámától az absztraktig. Legnagyobb sikerét a Nem félünk a farkastól  címû színmûvével aratta. A Kényes egyensúly szintén többször bejárta már a világ színpadait.

Az előadás szereplői: MOÓR MARIANNA, SZÉLYES IMRE, KUBIK ANNA, AUKSZ ÉVA, HÁMORI ILDIKÓ, MIHÁLY PÁL. Rendező: BODOLAY GÉZA.

 

Szélyes Imre, Moór Marianna

Kubik Anna, Moór Marianna, Szélyes Imre, Auksz Éva

Osztovits Levente így mutatja be ezt a drámát: "E szétzilált és ziláltságában renddé kovácsolt reménytelenség - tipikusan amerikai és tipikusan albee-i élményből fakad. A puritán erkölcsű Amerika erkölcskódexében a családot évszázadokon át a szentség glóriája övezte. Itt viszont minden fenségtől megfosztva hullik szét, válik végzetesen tartalmatlanná az intézmény... Zárt világ a Kényes egyensúly világa, belterjes világ. De sugarai mégis messze érnek: az amerikai élet teljes horizontját pásztázzák végig. Nem biztat semmivel."

Szélyes Imre, Hámori Ildikó
Szélyes Imre, Mihály Pál

Moór Marianna
Kubik Anna, Auksz Éva
2008-ban a szerző nyolcvanadik születésnapján, a pályája ötvenedik évfordulóját ünneplik hazájában. - A Magyar Színház ezzel a kiváló szereposztásban színre kerülő előadással fontos küldetést teljesítve mutatja fel a múlt század máig érvényes albee-i üzenetét.

Hámori Ildikó, Auksz Éva, Mihály Pál

 

Moór Marianna, Kubik Anna, Hámori Ildikó,
Mihály Pál, Auksz Éva, Szélyes Imre

Fotók: Korniss Péter

Részletes szereposztás,ismertető, és további képek az előadásról ITT >>>>

 

 

süti beállítások módosítása