Új bemutatók

Théatre Nanterre-Amandiers új bemutatóval kezdi a 2009-es évet. Január 8-tól 22-ig játsszák Maia Sandoz még kiadatlan darabját, a Maquette suicide (Après Hamlet) Öngyilkossági modell (Hamlet után), a szerzõ rendezésében.


Jelenet a Maquette suicide c. előadásból

A mű ott kezdődik, ahol a Hamlet befejeződik. A királyi család megtizedelődött. Háromnapos gyászt rendeltek el az új király választását megelőzően. A norvég Fortinbras a favorit. Ez idő alatt nyomozás folyik, hogy kiderítsék, ki kit ölt meg. Az ország hagyományainak megfelelően az italboltok szünet nélkül nyitva tartanak, és a dánok isznak, és siratják királyukat....


Jelenet a Maquette suicide c. előadásból


A következő bemutatóra február 3-án kerül sor. Koltes voyage (Koltes utazik) címmel Bruno Boëglin viszi színpadra Bernard-Marie Koltes leveleit. A fiatalon elhunyt francia drámaíró munkásságának talán a levelezése a legrejtélyesebb része. 1978-ban közép-amerikai utazása során írt levelei adják a felolvasásra szánt írások gerincét. Az alkotók azt tervezik, hogy két nyelvű lesz az előadás, vagyis azoknak az országoknak a nyelvén is megszólalnak a levelek, amelyekben írt a szerző. Az előadással tehát ellátogatnak Costa Ricába, Nicaraguába, Guatmalába, Mexikóba. A leveleket 2009. áprilisában jelenteti meg a Minuit kiadó.

Forrás: ITI Magyar Központ


süti beállítások módosítása