MobilVers az MTV-n

Mobil-Vers-Mindenkinek

Amikor még fekete-fehér volt a tévé és hétfőn nem volt adás, már akkor is volt Vers mindenkinek az MTV-n. Gyerekként nem értettem én azokat a komor figurákat, felnőttként pedig lehangoló volt látni a személytelen és unalmas díszletet, beállításokat.

És 2009-ben jött Kamarás Ivántól a MobilVers. A Radnóti évhez csatlakozva Kamarás mobiltelefonnal veszi fel a színészek kedvenc magyar és kedvenc Radnóti versét. Mindezt egy operatőr is rögzíti, a két technika összevágásával születik meg az adásban (pld. az esti híradó előtt) leadott opusz. A felvételek online is megnézhetők és elvileg mobiltelefonra is küldhetők. Kamarás Iván tervéből – 100 körüli színész és vers – jelenleg 12 tölthető le (ami már futott adásban), többek közt Péterfy Bori, Kamarás Iván, Hujber Ferenc, Szacsvay László, Rába Roland, Bán János előadásában – Radnótik, Kosztolányi, Pilinszky, Karafiáth, Petőfi, Arany, Ady és József Attila versek.


Petőfi Sándor: Az őrült (Rába Roland)


Pilinszky János: Te győzz le (Kamarás Iván)

A forgatási helyszínek változóak – ipartelep, Deák tér. Kilépünk ezáltal a dobozba zárt verselésből, hétköznapivá és sajáttá válhatnak azok. Ezidáig Rába Roland őrültje (Petőfi) döbbentett meg – nem vagyok éppen Sándor-rajongó, de így előadva már számomra is mond valamit ez a verse. Hujber Ferenc Hetedik echlogaja a színész egy másik arcát mutatta meg – pozitívan csalódtam benne. Érdemes végigfutni ezen a gyűjtőoldalon, melyik színészünk mit választott és fél nyolc előtt pár perccel várni a folytatást az MTV 1-en.

(ja igen, eléggé felejtős ez a WMV-stream, az MTV is rájöhetne már)

süti beállítások módosítása