Kortárs Cirkuszfesztivál

2009. január 23. és február 1. között rendezik meg a 10. kortárs cirkuszfesztivált La Seyne-sur-Mer-ben. A csillagok elnevezésû rendezvénysorozaton a legnevesebb francia új cirkuszi irányzatot képviselõ együttesek mutatják be legújabb elõadásukat.

Többek között látható lesz a Compagnie Calapiat Risque Zero produkciója, amely a címmel ellentétben nem közvetlenül, direkt módon szól a kockázatról, a veszélyről, hanem a titkokról, az érzelmekről, a sikerről és bukásról beszél a cirkusz eszközeivel. A Cirque Désaccordé már járt Magyarországon, és most Petites mythologies populaires (Kis népi mitológiák) című előadásukkal szerepelnek a fesztiválon. Produkciójuk sok kis jelenetből áll, amelyekben az ember lehetetlen fantáziáit elevenítik meg, például valaki kirabol egy bankot, ötös találata van a lottón, találkozik egy földön kívüli lénnyel, fiatalító italt iszik vagy teljesen megváltoztatja identitását.
A francia, algériai, marokkói akrobatákból és táncosokból álló Compagnie Cabas Koulouskout ou Applaudis (Egyél, hallgass vagy tapsolj) két olyan nő történetét meséli el, akik két kultúra szorításába került identitásukat keresik. Előadásukban a tánc, az akrobatika, egyensúlyozás keveredik.

A találkozón részt vesz több svájci cirkusz-színház, valamint Chiléből, Spanyolországból érkező társulatok is. 

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása