Mojszejev Táncegyüttes

Az átütõ sikerû novemberi Mojszejev turné szinte kiáltott a folytatásért! A méltán világhírû társulat 2009 márciusában ismét hazánkba látogat. Aki még nem látta az orosz táncosok valamelyik produkcióját, azoknak feltétlenül, de a korábbi nézõknek is érdemes az új elõadásokra is ellátogatni.

 

Az idei előadást a mester fiatalkori éveiben tett utazásai ihlették, amikor is húszas-harmincas években gyalog és lóháton bejárta az országot, ismerkedett a különböző népek táncaival, gyűjtötte az élményeket és motívumokat. Mojszejev sokat küzdött a "felkent" szakértőkkel, hogy érvényesíthesse elképzelését - a cselekményesség erőteljes kifejezését a táncban, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeinek ötvözését -, de táncosaival is, amíg kialakította saját stílusukat. Első műsoruk, "A Szovjetunió népeinek tánca" azonnal ismertté tette őket. Később következtek a cselekményes balettek, az eltáncolt életképek.

A Népek táncai című előadás a szcenikus orosz néptánc mellett bemutatja a különböző nemzetek hagyományait, testi kifejezésrendszerét. Az előadásban a kínai, a spanyol, vagy görög motívumok éppúgy élnek meg külön egységként, ahogyan a zenei utazás egy tökéletes egészet alkot. A fergeteges produkciót a hazai közönség március 21-én a Papp László Budapest Sportarénában, 23-án Veszprémben, 24-én Szombathelyen és 26-án Debrecenben csodálhatja meg.

A világklasszis társulat több évtizedes sikersorozata töretlen. Amerikától a távol Keletig mindenhol teltházak várják a varázslatot, amelyet a különleges képességű és képzettségű táncosok nyújtanak. A régi és új rajongók egyaránt feledhetetlen élményre számíthatnak idén is Magyarországon.

süti beállítások módosítása