Szabad Színpad 2009 fesztivál

A budapesti Komédium Színház 2009. májusában megrendezi a Szabad Színpad 2009 fesztivált, melynek célja a vidéki és fõvárosi önálló színházi estek, kisprodukciók, alkalmi társulatok elõadásainak budapesti bemutatása.

Meggyőződésünk, hogy mind a vidéki színházi műhelyekben, mind a fővárosi művészek körében sok olyan értékes, igényes önálló est, két-három szereplős színházi produkció, önállóest, monodráma, pódiumelőadás, kamara táncszínházi mű létezik, amelyek nem kapnak kellő szakmai nyilvánosságot. A Szabad Színpad 2009 fesztivál keretében a Komédium ezen értékek felmutatására kívánja megadni a lehetőséget.

Kizárólag hivatásos alkotóművészek, színészek, táncműhelyek, csoportok jelentkezését várjuk, akik a Komédium Színház színpadi és technikai körülményei között  be tudják mutatni a produkciót. A színháznak két tere van: a kb. 80 fő befogadására alkalmas színházterem, illetve az 50 fő nézőt leültetni képes kávézó, ahol kávéházi pódium áll rendelkezésre, megfelelő hang és fénytechnikával.

Nevezni lehet levélben, külön nevezési lap nélkül. A nevezésben a produkció címe, hossza, az alkotók névsora, megvalósítási igények, stb. kell hogy szerepeljen. A színház közönség zsűrit kér fel a produkciók értékelésére, és a vándordíjak odaítélésére. Miután várhatóan több produkció kíván megjelenni, mint amennyi este rendelkezésre áll, a jelentkezők között műfajonként sorshúzással döntünk.

A színház a bemutatkozási lehetőséget adja, és azt, hogy a szakmai nyilvánosságot biztosítja a produkciók számára, reklámhordozókon, műsorújságokban, stb. teszi közzé a programot, meghívókat küld, és technikailag segíti, felügyeli az előadásokat. A produkciókért fellépti díjat nem fizet. A bevétel 75%-ával a fellépők gazdálkodnak. A fesztivál produkcióira a belépőjegy ára egységesen 2.000.- Ft.

A sorshúzás után a benevezett produkcióknak 20.000.-Ft + Áfa nevezési díjat kell fizetniük, mellyel hozzájárul reklám, propaganda költségekhez, illetve minimális biztosíték arra, hogy az előadás megvalósuljon.

2009. május hónapban 15 estén át tart a fesztivál, június első napjaiban kerül sor az eredményhirdetésre, illetve a gálára, melyre a legjobb produkciók kapnak újbóli meghívást.

A Komédium Színház az általa bemutathatónak tartott előadásokat a 2009/2010-es évadban játszani kívánja.

Nevezési határidő: 2009. február 25.
A fesztivál programjának összeállítására, a sorsolásra és a fellépők értesítésére határidő: 2009. március 10.

A nevezéseket várjuk a Komédium Színház címére:
1054 Budapest, Tüköry u. 5.


FELHÍVÁS
A SZABAD SZÍNPAD 2009 fesztiválon való részvételre
2009. május 1- 30.


A fesztivál az állandó játszóhellyel nem rendelkező budapesti, vidéki, vagy állandó játszóhellyel rendelkező vidéki színházak, színházi műhelyek, egyének, egyéni társulások számára ad bemutatkozási lehetőséget több műfajban.  Célja, hogy ezek az értékek a szélesebb szakmai közönség előtt is ismertek legyenek.

Nevezni lehet
    - kamaradráma
    - monodráma
    - táncjáték, balett
    - előadói est (zenés vagy prózai)
    - felnőtt és ifjúsági báb
    - egyéb

műfajokban.

A színház mindkét terme rendelkezésre áll: a színházterem, ahol nyolcvan fő befogadására van lehetőség, illetve főként zenés produkciókra a kávézó, ahol maximálisan 50 fő közönségre lehet számítani.
A színház programfüzetet ad ki, azt a szakma, illetve a színházszerető közönség felé eljuttatja. Biztosítja a technikai hátteret. A legsikeresebb produkciókat a 2009/2010-es évadban műsorára veszi. Vándordíjat ad ki.
Kizárólag professzionális alkotók, alkotóközösségek, színházak tagjai nevezhetnek a fesztiválra.

Nevezési határidő: 2009. február 25.

Nevezés levélben, nyomtatvány nélkül, a program leírásával, résztvevők nevével, technikai igényekkel a színház címére.

Várunk Benneteket!

 Pozsgai Zsolt
 művészeti vezető


 

süti beállítások módosítása