Hálózat a Színházért Alapítvány

Az 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adó 1%-ának nonprofit szervezetek felé történõ felajánlással.

 

 

 

Kérjük segítse a Magyar Színházi Portál - szinhaz.hu működését
adója 1%- ával

 

 

A HÁLÓZAT A SZÍNHÁZÉRT ALAPÍTVÁNY ADÓSZÁMA:
18113066 - 1 - 41

 

Az Alapítványról

A Hálózat a Színházért Alapítvány 2003-ban jött létre. Az alapítvány célja a színházi életben kiemelkedő szereplők (személyek és intézmények) tevékenységének támogatása az Internet segítségével. Továbbá célunk, hogy a művészeket, művészeti irányzatokat feldolgozó adatbázisokat hozzunk létre és működtessünk. A szinhaz.hu oldal működtetése kiemelt céljaink közé tartozik.

 

A Színház.hu-ról

A Magyar Színházi Portál azzal a tudattal jött létre 2000. március 27-én, hogy közszolgálati feladatot végez: a színház művészetét igyekszik eljuttatni a nagyközönséghez az Internet és egyéb hálózati kommunikációs eszközök segítségével. Célunk, hogy teljes körű színházi információval szolgáljunk a színházszerető embereknek Magyarországon.

A Színház.hu 6-8.000 egyéni olvasót szolgál ki naponta. Ezek az emberek mind színház iránt érdeklődnek, színházba akarnak menni és a Színház.hu-n keresztül keresik az információkat napi 40.000 oldalletöltést produkálva.

Ez a szám magasabb, mint ahány példányban az összes szakmai lapot kiadják nyomtatásban - évente.
Az oldal több mint 22 ezer regisztrált felhasználót számlál.
Felületünk kulcsfontosságú szerepet tölt be a közönség és a színházak, illetve a szakma kommunikációjában is.

Ingyenes szolgáltatásainkkal több, mint havi kétmillió forint értékben támogatjuk a színházi közélet alkotóit, társulásait, intézményeit.

 

Az Alapítvány 2011. évi tevékenységéről


  • Az Alapítvány legfontosabb feladata 2011-ben is a Magyar Színházi Portál (www.szinhaz.hu ) működésének fenntartása, fejlesztése volt. Elláttuk az oldal folyamatos szerkesztését, fenntartását, saját szerzők rendszeres publikációi jeletek meg, interjúkat készítettünk készülő előadások alkotóival.

Továbbá az Alapítvány a www.tánckritika.hu internetes folyóirat fenntartását; a www.szakma.szinház.hu elindítását; a www.filmpont.hu oldal fenntartását is ellátta 2011-ben. A Nemzeti Kulturális Alap is támogatta ezen internetes folyóiratok megjelentetését, melyet a weboldalak 2011.évi megjelentetésére, fejlesztésére fordítottuk.

2011-ben a Magyar Színházi Portálon szükséges technikai fejlesztéseket és a soron következő dizájnváltást is megvalósítottuk. A technikai fejlesztéseket a kor követeli meg tőlünk, hiszen ma már egy online folyóiratnak rengeteg közösségi funkciót kell ellátnia, ami technikai kihívás is egyben.

Ennek szellemében három irányba nyitunk: egyrészt létrehoztuk közösségi portálunkat Színházkolónia néven, ahol lehetőséget biztosítunk arra, hogy az olvasók egy online színházi közösséget alakítsanak ki – gyakorlatilag kiemeljük a színházi érdeklődésű embereket a Facebook végtelen tengeréből, és egy kisebb, de azonos érdeklődésű közösséget hozunk létre. Ez a projekt már középtávon is jelentősen megemelheti Magyarországon a színházlátogatási hajlandóságot: az élmények megosztása, a színházi társkereső, a megkönnyített színházválasztás is mind megvalósítható lesz ezen a felületen keresztül.

Továbbá ez évtől minden cikk alatt lehetősége van az olvasónak „kommentelni", akárcsak a Facebookon, azzal a különbséggel, hogy ezek a hozzászólások nem jelennek meg a Facebook-on. A hozzászólásokat is lehet értékelni, illetve válaszolni azokra.

Továbbá – mint a legtöbb modern weboldalon – a mi olvasóinknak is lehetőségük van „ajánlani" a cikkeket mások számára. Ez sokszorosával növeli a látogatottságot, hiszen így olyan emberek is ellátogatnak a szinhaz.hu oldalára, akik egyébként nem is ismerik azt, de mivel egy ismerősük ajánlja, ezért megnézik.

A második irány pedig a szakmai felhasználóknak szóló speciális tartalom és felület kialakítása volt, Szakma.szinhaz.hu néven. Ezen a platformon a színházi emberek publikálni tudják a saját anyagaikat, közleményeiket, felhívásaikat, írásaikat, illetve a zárt szakmai csoport tagjai valós idejű kapcsolatba is tudnak lépni egymással chat, üzenetváltás, videokonferencia segítségével. A Szakma.Szinhaz.hu projekt a Magyar Színházi Társasággal, a Magyar Theátrumi Társasággal, illetve a MASZK Országos Színészegyesülettel együttműködésben, NCA támogatás bevonásával valósult meg. Idén célunk újabb forrásokat találni a Szakma.szinhaz.hu életbentartására.

Szinhaz.tv fejlesztése: A web változásaira figyelve rájöttünk, hogy mozgóképpel ellátott anyagaink több mint harminc százalékkal nagyobb figyelmet kapnak, mint a csak fotóval illusztrált cikkek. Ezért továbbfejlesztjük a Szinhaz.tv színházi videóportált az online nézhető, teljes előadások kialakításának irányába.

Foto.szinhaz.hu fenntartása: Állandó fotósaink 2011-ben is több száz felvétellel gazdagították színházi fotógyűjteményünket, melyekkel fotókiállításokon is részt vettek az év során.

Tanckritika.hu portálunk megkezdte második évét. Pártatlanok és függetlenek maradtunk: a táncművészet valamennyi jelenségével foglalkoztunk, nem tettünk mesterséges, előítéletes különbséget a tánc különböző műfajai, stílusai, irányzatai, iskolái között. Figyelemmel kísértük valamennyi hazai hivatásos együttes, alkotó és táncművész munkáját, cikkeinkben foglalkoztunk néptánccal, klasszikus balettel, kortárs tánccal, mozgás- és fizikai színházzal, nemcsak a budapesti premiereket követtük, írtunk jelentős vidéki eseményekről is, például a győri és a pécsi táncfesztiválokról. A múlt év utolsó hetében elindítottunk egy újabb úttörő kezdeményezést: megjelentettük Magyarország első videokritikáját (ezekben a kisfilmekben elemző szakkritikához társítunk előadásrészleteket). A Tánckritika.hu-n 2011-ben kb. 120 publikáció jelent meg.

2010-ben az Alapítvány napi ügymenetének intézésére és a Színházkolónia szerkesztésére újabb alkalmazottat vettünk fel, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi központ támogatásával (TÁMOP pályázat, támogatási időszak: 2010. augusztusától-2011 augusztusáig). Így 2011-ben 3 alkalmazottunk volt, akik nagymértékben segítették és stabilizálták működésünket.

Szinház.hu Hírlevél: A szolgáltatás technikai fejlesztését illetve rendszeres megjelentetését is elvégeztük 2011-ben. Átlagosan havonta 2 alkalommal küldünk információkat, híreket a levelezőlistán szereplő olvasóinknak.

2011-ben is fontosnak tartottuk, hogy tartalmi együttműködéseket alakításunk ki kulturális tartalommal rendelkező portálokkal. Ilyenek: port.hu, szinigazdasag.hu, libri.hu stb.

Weboldalaink mindenki számára hozzáférhetőek, és helyt adunk rajtuk a hátrányos helyzetű térségek színházi eseményeinek is, illetve a határon túli színházak megmutatkozásának is, ezzel biztosítva az esélyegyenlőséget és a társadalmi integrációt. Sok olyan produkcióról számolunk be, melyek innovatívak, alacsony költségvetésűek és a színházi neveléssel a hátrányos helyzetű fiatalokat fejlesztik.

  • A már említett új technikai funkciók segítségével közösségeket teremtettünk – nem csak virtuálisan, hanem – valóságosan is, hiszen közelebb hoztuk egymáshoz a színházszerető embereket. A Hálózat a Színházért Alapítvány minden tevékenysége az érték megőrzés és értékteremtés jegyében fogan.


 

>>> A RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LETÖLTHETŐ ITT <<<


 

 

A rendelkező nyilatkozat eljárási rendje:

A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot (nyilatkozatokat) - függetlenül a személyi jövedelemadó bevallásának, megállapításának módjától - az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) 1. számú melléklete I. fejezete B) pontjának 2. b) alpontjában meghatározott határidőig: az adóévet követő év május 20-áig juttatja el az adóhatósághoz. A rendelkező nyilatkozaton (nyilatkozatokon), illetve elektronikus űrlapon fel kell tüntetni a kedvezményezett adószámát.

A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot (nyilatkozatokat) önadózással, munkáltatói, adóhatósági adó-megállapítás útján, elektronikus úton, és postai borítékban juttathatja el az adóhatóságnak:


1.) önadózás esetén az adóbevallási nyomtatvány részeként, vagy lezárt, saját adóazonosító jelével ellátott borítékban az adóbevallási csomagjában elhelyezve. Határidő: az adóévet követő év május 20-áig.


2.) munkáltatói adó-megállapításnál a vonatkozó nyilatkozat munkáltató által történő továbbítása esetén a munkáltatója útján. Határidő: adóévet követő év február 15. napjáig.

3.) adóhatósági adó-megállapítás esetén a nyomtatvány részeként, vagy lezárt, saját adóazonosító jelével ellátott borítékban az adóhatósági adó-megállapításról szóló nyilatkozatához csatolva. Határidő: adóévet követő év február 15. napjáig.


4.) adóbevallás elektronikus úton történő benyújtása esetén elektronikus űrlapként elektronikus úton. Határidő: az adóévet követő év május 20-áig.


5.) lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán juttatja el a lakóhelye szerint illetékes adóhatóságnak. Határidő: az adóévet követő év május 20-áig.

Köszönjük hogy elolvasta ezt az információs anyagot.

 

Felejthetetlen színházi pillanatokat kíván Önnek a
Hálózat a Színházért Alapítvány és a Színház.hu portál


- Közhasznúsági jelentés | 2011

- Közhasznúsági jelentés | 2010

- Közzététel az 1% felhasználásáról | 2010

- Közhasznúsági jelentés | 2009

- Közzététel az 1% felhasználásáról | 2009


 

süti beállítások módosítása