De jajj!! Cigánykabaré - Spinoza ház

Őszintén szólva eszembe se jutna a Spinozába menni: ez az a hely, ami enyhén posh ás urizáló hangulatával valahogy nem az én világom. Erre az estére is egyértelműen csak Tompos Kátya neve vitt be. Igaz, hogy az elmúlt pár hónapban a csapból is ő folyik (Valami Amerika, Oresztész, János vitéz, most meg a szánalmas Eurovíziós dalfesztivál - ez utóbbi vajon minek kell neki? Közben jött a hír, lemondta. Jól tette), azért megnézzük még egy más műfajban. Annyi biztos, hogy énekelni nagyon tud és ránézésre túlteng az energiától, érdekes lesz figyelni, hogy 1-2-3 év múlva milyen irányba fordul.

Ja igen, az előadás: kabaréról van szó, a négy fiatal színész ültében meséli és zenéli a főszereplő sukár cigánygyerek életét, semmi több. Ami fontos: teszik ezt szórakoztatóan, és bár nem fordulsz le a székről a röhögéstől, kellemes feeling lengi be az egészet. Kátya csinos és elég laza is a szerephez - cigányságát alátámasztandó kendő derekára csavarva -, és társai (Géczi Zoltán, Szőcs Artur, Zöld Csaba) is lendületesen nyomják. A Spinoza kicsit túlzottan elegáns közönsége is élvezi a zenét és a - hálistennek csak egyszer-kétszer mikroszkóp színpados vonal felé elhajló - poénokat.

Kellemes egy óra ez mindenesetre, nem csak Kátyának köszönhetően, mindenkinek ajánlom, aki könnyed szórakozásra vágyik és érdemes kipróbálni a Spinoza brownie-ját is.

Mivel nem csináltam, se nem találtam képet az előadásról, Kátyát illusztrálandó alább a Melletted című rövidfilm, kb húsz perc:

süti beállítások módosítása