Theatre Mania 1

Linzben,  2009 Európa Kulturális Fõvárosában január közepén rendezték meg a Theatre Mania 1 nevû, nagyszabású nemzetközi színházi és táncfesztivált.

A programok és  helyszínek egyaránt változatosak: a Landestheater, a Posthof, és a linzi kikötőben található Hafenhalle09 adott otthont a háború és diktatúra, integráció, migráció és igazságkeresés kérdéseivel foglalkozó, helyi és nemzetközi szintű problémákat megfogalmazó előadásoknak.

Az argentín Constanza Macras a Hell On Earth című, január 24-én és 25-én látható produkciójához fiatalokat toborzott Berlin Neukölln nevű kerületéből. A darab a felnőtté válás nehézségeiről szól egy olyan közegben, ahol 150 ezer ember él együtt a világ 160 országából a bevándorlás és diszkrimináció minden kihívásával. Az Acco Theater Center január 30-án bemutatott Wishuponastar & An Arab Dream című előadása kiemelkedő jelentőségű kortárs izraeli társadalmi dráma, ami elsősorban az arab és izraeli művészek közötti szövetség kialakítására törekszik. A fesztivál programjában szerepel Betty Shamieh Territories című darabjának német nyelvű ősmebutatója, valamit az antwerpeni Toneelhuis Színház Triptych of Power című három részes produkciója Guy Cassiers rendezésében. 


Forrás: ITI Központ

süti beállítások módosítása