Van Gogh szerelme

A Simon Balázs rendezte Van Gogh szerelme címû tragikomédia õsbemutatóját a Jászai Mari Színház tartotta tavaly márciusban. A tatabányai bemutatóra majd’ egy évet kellett várni, de február 20-án végre az anyaszínházban is látható lesz. Az elõadás azonban a megváltozott szereposztásnak köszönhetõen merõben új élményt ígér.


Kovács Krisztián

A fájdalmas és nevetséges történetet Pető Katával (Christien, Vincent szeretője) és Katona Lászlóval (Theo, Vincent fivére) újította fel a rendező, míg Vincent szerepében továbbra is Kovács Krisztián, Tersteeg, a házibarát szerepében pedig - ahogy tavaly is - Egyed Attila látható. Az előadásban közreműködik Viola Gábor (ének) és Körtvési Kata (zongora).


Kovács Krisztián

Az egy nap alatt lezajló történet szerint a festőhöz látogatóba érkezik szeretett öccse, akit azzal az "örömhírrel" fogad, hogy élete végre révbe ért, megházasodik, azaz másnap feleségül vesz egy kétgyermekes kurvát, öccsét pedig fölkéri násznagynak... A kiindulópont valós, a van Gogh-fivérek levelezésében olvasható, de a szerző, Dunai Ferenc megrázó dialógusokban, érzékeny emberismerettel és remek humorral írta meg a tények mögötti viszonyokat.


Kovács Krisztián

----------

Dunai Ferenc: Van Gogh szerelme

Bemutató előadás: 2009. február 20., péntek 19:00  h
Helyszín: Tatabánya, Közművelődés Háza - színházterem
Az előadást a színház 16 éven felülieknek ajánlja.

Fotók: Sipos Zoltán
Forrás: Jászai Mari Színház, Tatabánya

süti beállítások módosítása