Feljegyzések az egérlyukból

Download the original attachment
Dosztojevszkij:

FELJEGYZÉSEK AZ EGÉRLYUKBÓL

-színpadi játék-
 


Szereplők:

Mihail Ivanovics Zuvojlov, törvényszéki ülnök   LUX ÁDÁM

Luka         XXX  
 


Színpadra alkalmazta és rendezte: POZSGAI ZSOLT

Látvány: Faltisz Alexandra

A rendező munkatársa: Mester Éva
 
 


Zuvoljovnak elege van a föld feletti világból. Levonul a föld alá. Nem csak az emberiségből van elege, leginkább saját magát utálja. De itt sem lehet egyedül, hiszen ott a színházi közönség, és nézik. Kénytelen kinyilatkozni, kénytelen megindokolni életét, és ebben saját gyűlölt szerepét. Abszurd és megható elemek keverednek az általa a világba ordított sérelmekben. Elmulasztott párbajok, elmulasztott szerelmes éjszakák, vértelen és komikus nappalok. Igazi dosztojevszkiji világ. És egyben pazar lehetőség egy kiváló színész számára az érzelmi skálák teljes felmutatására.

Sajátos utat jár be a hivatalnok: a teljes elzárkózástól először egy modortalan tiszt, majd egy egyszerű bordélyházi örömlány juttatja el az emberiség megváltásának gondolatáig -természetesen a maga abszurd módján.


Lux Ádám évekkel ezelőtt sikerre vitte a GÓLYAKALIFA című regény színpadi változatát, évekig tartó előadássorozat, külföldi turné, majd tévéjáték. A Feljegyzések az egérlyukból ennek a pályának újabb fontos állomása lehet.

 

süti beállítások módosítása