50. Valahol Európában

A Valahol Európában minden idõk egyik legsikeresebb hazai musicalje a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban a 2009. január 17-én, szombaton immár 50-szer látható.

Szombaton volt a Valahol Európában című musical 50. előadása!

"A (2007.) november 10-i premier végén a nézőtér tízperces vastapssal ünnepelte az előadókat. A viharos tetszésnyilvánítás azt a különleges élményt igazolta vissza, amelyet a Valahol Európában jelent. A szűnni nem akaró tapsorkán egyszerre szólt Dés László korábbról ismert, slágerszámba menő dalainak, a történetet megelevenítő színészeknek és a velük egyenrangú színpadi jelenlétet produkáló gyerekszereplőknek. Mert az előadás igazi nóvuma az ő munkájuk. A gyerekeké, akik hallatlan fegyelemmel, mondhatni, a színház iránti alázattal dolgoztak a szerzők által megálmodottak életre keltésén... A "családi musical" vélhetően nagy sikersorozat elé néz: minden megvan benne ahhoz, hogy ifjabb és idősebb nézői számára elhitesse, van egy hely, valahol Európában, ahol Hosszú és Éva , s talán később Kuksi és Pötyi boldogok lehetnek..."
írta Karádi Zsolt a Nyíregyházi Naplóban

Valahol Európában... a nagy világégés után elhagyatott gyerekek csapata kóborol, fosztogat, ennivalót keres. Számkivetettek találnak egymásra a történelem pusztító viharai után, küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért, az emberhez méltóbb életért, a felnőtté válás esélyéért. Egy történet, mely a művészet, a megbocsátás és a szeretet erejébe vetett hitről szól; egy olyan Európáról mesél a zene, a szöveg, a látvány erejével, mely valódi közösséget jelent.

süti beállítások módosítása