DrámaPálya

A marosvásárhelyi Színházmûvészeti Egyetem Színháztudományi Tanszéke 15-25 év közötti alkotók részére színpadi szövegek írására, valamint színházi elõadásokról szóló, beszámoló-elemzõ mûfajú írásokra hirdet pályázatot.

DrámaPálya

Egy kávézóban ülsz, belekortyolsz a kávédba, úgy teszel, mintha a kávé aromájára koncentrálnál, de éppen azt hallgatod, amit a szomszéd asztalnál pletykálnak.

A tavaszi napsütésben egy padon ülsz, éppen azon merengsz, hogy milyen jó is lenne, ha... és akkor hirtelen leül melléd egy fiú, akit olyan régóta nézel a suli udvarán a szemed sarkából.

Úgy gondolod, szükséged van némi zsebpénzre, ezért beállsz pénztárosnak a közeli hipermarketbe. Mit ad Isten, egy napon megpróbálják kirabolni a pénztárakat. A torkod összeszorul az izgalomtól, de közben élvezed is a kalandot.

A fenti három mondat életszerű helyzeteket mutat be. Ezek a helyzetek lehetnek valósak vagy kitaláltak, általad írottak vagy valahol olvasottak. Ha észreveszel ilyen dolgokat a mindennapokban, vagy elmélázgatsz egy darabig, ha ilyesmivel találkozol egy filmben vagy a könyvben, amit olvasol, az remek. Azt jelenti, hogy kíváncsi vagy a világra és arra, hogy miként is működnek a dolgok. A fenti három mondat lehet egy történet magja, hiszen: nem tudjuk, miről pletykálnak a szomszéd asztalnál, mit fog csinálni a fiú a padon, hogyan végződik a rablás. Lenne kedved továbbgondolni? Esetleg folytatni? Vagy megírnád róla a véleményed?

Ha igen, te vagy a mi emberünk. Lépj te is a DrámaPályára!

Egyetlen jelenetben vagy több felvonásban, tragédiában vagy komédiában, egy hangra vagy tucatnyi szereplőre - terjedelmi és műfaji megkötések nélkül írhatod meg színpadra képzelt szöveged! A legjobban sikerülteket felolvasó-színházi előadásban bemutatják a színis diákok. Ha pedig egy látott előadás ihletett meg, írj élménybeszámolót, eszmefuttatást vagy akár véres kritikát - a legjobbak, gondoskodunk róla, megjelennek a sajtóban. És persze könyv- és pénzjutalomban részesítünk.

Várjuk jeligés pályázatod a Színházművészeti Egyetem, Színháztudományi Tanszék, Köteles Sámuel utca 6. szám, Marosvásárhely 540057, Románia postacímre (zárt borítékban mellékeld a neved és elérhetőséged!), vagy csatolt Word-dokumentumként, a saját nevedet nem tartalmazó emailben az uat@uat.ro címre (meghosszabbított határidővel) március 30-ig. A nyertes munkák kihirdetésére április 9-én, az Egyetem Napján kerül sor.

Színházművészeti Egyetem, Marosvásárhely

süti beállítások módosítása