Táncbemutató a MU Színházban

TÁNCBEMUTATÓ A MU SZÍNHÁZBAN
A MU Terminál B estjével tiszteleg Leszták Tibor emléke előtt.
 
  A MU TERMINÁL IV. évfolyamának B. estjén
Gergely Attila és Hámor József egy-egy koreográfiáját láthatják
2009. február 27-én és 28-án 20 órakor
 
A MU Terminál tánc-, és mozgásszínházi műhely, ahol a táncművészeti iskolákban végzett, fiatal táncosok egy évadon keresztül dolgoznak együtt koreográfusokkal, rendezőkkel, oktatókkal. Műhely, amely a pályakezdők számára kihagyhatatlan lépcsőfok a táncművésszé válás útján. Megadja azt a szakmai tudást, amelyet csak a folyamatos táncképzés és a színpadi munka adhat.
A képzés résztvevői egy éves védettségben, a társulati munkát modellező környezetben élik meg a színházi közeget. Csapatmunkát végeznek, miközben egymástól eltérő alkotók felfogásával, a hazai és nemzetközi tánc jeleseinek munkamódszereivel ismerkednek meg, és a számukra tartott, rendszeres kurzusokon vesznek részt, végül pedig színpadra lépnek az itt készülő előadásokban.
A MU Terminál alkalmat kínál tapasztalt koreográfusoknak, független alkotóknak is, akik megfelelő körülmények között, az alkotásra koncentráló műhelymunkában valósíthatják meg elképzeléseiket, kísérletezhetnek, és új tapasztalatokra tehetnek szert a fiatalokkal való munka során.
 
      
 
Gergely Attila:
 LÉLEKVILÁGOTVEDLIK
  
Táncolják: Frigy Ádám, Gönczöl Nikoletta, Mádi László, Horváth Adrienn, Oláh László, Dorota Łęcka.
Koreográfus: Gergely Attila
 
"A vedlés elengedhetetlen velejárója annak, hogy az ember emberebbé váljon. Önmagát szüli önmagából saját magán keresztül. Fájdalmas és egyben  megnyugtató tény hogy  mindnyájan szabadnak születtünk, de csak kevesen értik ezt, mert valójában csak akkor szabad az ember ha képes igazán szeretni."    Jupiter
 
Hámor József:
TANGO EN EL CAJON
Tangó a fiókban
 
Tiszta tánc, fizikalitás, elegancia, dinamika, temperamentum......
 
Táncolják: Frigy Ádám, Gönczöl Nikoletta, Mádi László, Horváth Adrienn, Adrienn, Oláh László, Dorota Łęcka.
Zene: montázs
Fény: Fejes Ádám   
Koreográfus: Hámor József   
 
Támogatók:
Terminál Alapítvány, MU Színház, Ár- Tér Bt., NKA, OKM, Pécsi Horvát Színház.
Külön köszönet: Kővágó Nagy Imrének
 
 
 
 
Tisztelt Nézők!

A MU Terminál B estjével tiszteleg Leszták Tibor emléke előtt.

Karácsony másnapján, hosszú betegség után Tibi meghalt. Leszták Tibor, a MU Színház művészeti vezetőjének távozásával egy nagyszerű embert veszítettünk el. Ő volt az, aki felismerte a MU Terminál értékeit és befogadta azt, otthont, biztonságot teremtve ezzel számunkra. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mi (Terminálosok) mindannyian a saját utunkat járhatjuk most, és hogy azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk - a tánccal.
Szívünkben hálával és tisztelettel búcsúzunk, emléke megacéloz bennünket további munkánkban, és megerősíti bennünk közösségünk szellemét, melynek középpontjába Tibi mindig az embert magát állította.
Nagyon sokat tanultam tőle színházról, táncról, de a legtöbbet emberségről! Nagyon fog hiányozni.

                                                                                                                       Fejes Ádám
 

 

süti beállítások módosítása