Generation Gate

A londoni Gate Theatre áprilistól júliusig tartó, Generation Gate nevû szezonjával megalapításának harmincéves évfordulóját ünnepli 2009-ben.

A Natalie Abrahami és Carrie Cracknell művészeti vezetése alatt álló színház április 21-től május 16-ig tűzi műsorra az ünnepelt spanyol drámaíró, Juan Mayorga Nocturnal című darabját David Jonhston fordításában, Lyndsey Turner rendezésében.
Két férfi ugyanabban a háztömbben lakik. Az egyik a hosszú sétákat, a görög mítoszokat és az idegen nyelveket szereti. A másik a listakészítést, bicikliszerelést és a zsarolást.  Egy napon váratlanul összetalálkoznak egy kocsmában. Csakhogy ez mégsem egészen a véletlen műve. Egyikük ugyanis réges régen eltervezte ezt a pillanatot.
A Nocturnal a barátság komplex természetéről szól, és azt kutatja, hogy az udvarias viselkedés rétegei mögött milyen hatalmi harcok zajlanak az emberi kapcsolatokban.
Május 28. és 30. között látható a Sadler’s Wells-ben Pierre Rigal Press című darabja a Gate koprodukciójaként. A francia koreográfus, Pierre Rigal munkája megmutatja, hogy a modern világ hogyan nyomja össze személyes terünket, és mindezt képzeljük el egy speciálisan leszűkített, alig három és fél méter széles színpadon.

A Gate és a Headlong Theatre június 21-től július 18-ig játssza a Euripidész Médeiájának újragondolt változatát Dylan Tighe rendezésében. A produkció az élő előadás és az előre felvett képek együttes szövetéből építkezik, és a fordítás és színház természetét kutatja, valamint a mítosz helyét keresi a mai társadalomban.

      Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása