A Szigligeti Színház

A szolnoki Szigligeti Színház kortárs magyar elõadása is részt vesz a debreceni Deszka Fesztiválon. A Szigligeti Színház Gyurkovics Tibor: Isten nem szerencsejátékos címû darabjával lép fel a debreceni Csokonai Színházban megrendezett fesztiválon március 5-én.

A Deszka Fesztivál célja a kortárs magyar drámairodalom értékeinek bemutatása és népszerűsítése, egymás munkáinak és művészi törekvéseinek minél teljesebb megismerése, a mai magyar drámák színre kerülési feltételeinek javítása, és folyamatos párbeszéd kialakítása szerző és szerző, szerző és színház, színház és közönség között. Az idei fesztiválra március 1. és 8. között kerül sor. 
A Szigligeti Színház színészei által előadott drámában a nemrég elhunyt szerző, Gyurkovics Tibor az emberi felelősség mélyebb értelmét kutatta. A történet hőse egy bencés pap-tanár, aki tanítványait barlangtúrára vitte, ám három fiú a túra közben meghalt. A pap-tanár hiába rohant az aggteleki barlangból a felszínre segítségért, mentőkért, már késő volt. Az író kutatja, milyen cél vezeti a férfit, amikor tanítványait szándékosan vagy véletlenül veszélyes helyzetekbe sodorja. Hogyan viselkednek a kritikus pillanatokban azok a lányok és fiúk, akik lelkesedéssel indultak vele, és megváltják-e magukat vezetőjük személyes hatása alól. A dráma túlnő a realitáson, az író szenvedélyes igazságkereséssel keresi a választ a legnagyobb, és örökké feltett emberi kérdésekre.

----------

Szereplők:
Engelhart Simon pap - Tóth Tamás
Vizsgálóbíró - Karczag Ferenc
Fetter Valéria - Sárvári Diána

Asszisztens: Tóth Krisztina
Szcenikus: Ignácz György
Rendező: Málnay Levente 

Forrás: Szolnoki Szigligeti Színház

süti beállítások módosítása