Fafeye, a tenger ész

Fafeye, a kissé bugyuta, ám igen jólelkû tengerész hajótörést szenved. Egy kis városkába vetõdik, ahol a még kevesebb eszû, ám velejéig gonosz Buttander tartja rettegésben a lakókat.

 


Köztük Paradicsomot, a helyi zöldséges szépséges lányát, akit ráadásul feleségül akar venni. Fafeye besóskázik - friss zöldségben az erő, éljen a vitamin! - és munkához lát. Végül természetesen Paradicsom kezét is elnyeri, a városlakókat is megszabadítja a gonosz zsarnoktól...

 

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka
Egressy Zoltán: FAFEYE, A TENGER ÉSZ

Szereplők:
Nagyidai Gergő, Molnár Mariann, Petneházy Attila, Olt Tamás, Tóth Zoltán László, Koblicska Kálmán

Rendező: Molnár-Keresztyén Gabriella

Előadás időpontok áprilisban:
01. szerda 14:00
02. csütörtök 10:00, 15.00
04. szombat 10:00, 15.00
15. szerda 10:00, 15.00
17. péntek 10:00, 15.00

 

Ha pár szóval kellene jellemezni Egressy Zoltán zenés játékát, azt mondhatnánk: kifejezetten bájos előadás. Van benne szerelem és tanulság, humor és líra. Igazi családi darab, amelyben a történet és a látvány a kicsikhez, a szójátékok sokasága pedig a nagyokhoz szól.

A kortárs magyar drámaírók egyik legsikeresebbje Egressy Zoltán (Portugál című darabja évek óta a Miskolci Nemzeti Színház legkedveltebb előadása) modern meséjét írt. Modern, mert a mai gyerekekhez szól, és igazi mese, mert a kalandok után a rossz elbukik, és győz a jó és az igazság.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása