hattúl_márc13-14

Március 14-én, szombaton 17 órától a Kasimir és Karoline című Ödön von Horváth-darabot láthatja a nagyváradi közönség a Szigligeti Társulat előadásában. A darab az 1920-as években, a müncheni Oktoberfesten játszódik, mely esemény jó alkalom arra, hogy a különböző társadalmi rétegek találkozzanak, a rejtett energiák illetve azok az ösztönök, amelyeket egyébként az etikai normák megszelídítenek, felszabaduljanak. A darab rendkívül aktuális, azokat a gondokat mi is átélhetjük, amelyeket a két címszereplő, Kasimir és Karoline történetében megjelennek, annál is inkább, mivel Ödön von Horváth népszínjátéka is egy gazdasági világválság idején játszódik. Az előadást Anca Bradu rendezte. A címszerepeket Pál Hunor és Gajai Ágnes alakítja.

Jegyeket a színház jegypénztárában lehet vásárolni. A pénztár nyitva tartási ideje: keddtől szombatig naponta 10-13 és 17-19 óra között, vasárnap 17 és 19 óra között. Tel.: 0259/435-771, 0359/322-933, e-mail: szigligetitarsulat@szigligeti.ro, szervezok@szigligeti.ro.

Március 13-án, pénteken a Phaedra című előadást mutatja be a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata a stúdióteremben. A végzetszerűség és a véletlen, valamint a klasszicista dráma szabályai csupán jól irányzott eszközök arra, hogy önmaguk kínpadján lássuk Racine szereplőit. A történet maga görög forrásokra nyúlik vissza, de a felsorakoztatott emberek olyan örökkévaló érzések tulajdonosai, amelyek kortalanok. Az előadást Török Viola rendezte. Szereplők: ifj. Kovács Levente (Theseus), Firtos Edit (Phaedra), Pál Hunor (Hippolytos), Gajai Ágnes (Aricia), Kovács Enikő (Oinone), Dobos Imre (Theraménes), Fodor Réka (Ismené), Ababi Csilla (Panopé). Az előadás román feliratozással látható. Jegyeket a színház jegypénztárában, illetve a helyszínen lehet vásárolni. A pénztár nyitva tartási ideje: keddtől szombatig naponta 10-13 és 17-19 óra között, vasárnap 17 és 19 óra között. Tel.: 0259/435-771, 0359/322-933, e-mail: szigligetitarsulat@szigligeti.ro, szervezok@szigligeti.ro.

Szigligeti Társulat Nagyvárad

süti beállítások módosítása