Purim Fesztivál

Kisebbségiek és Többségiek, Kisebbek, Nagyobbak, Nagyobb kisebbségiek, kisebb többségiek. Ez itt a passzív farsang, azaz mindenki öltözzön annak ami.

PURIM FESZTIVÁL- MAROM
PROGRAM


MÁRCIUS 12. CSÜTÖRTÖK, TŰZRAKTÉR (HEGEDŰ U. 3.)

• 22.00 TÁP SZÍNHÁZ, Tömegkülönböztetés:
"Katicabogárka szállj el, szállj el, jönnek a Magyarok, sós kútba tesznek onnan is kivesznek, kerék alá tesznek onnan is kivesznek, ímhol jönnek a magyarok mindjárt ..."

PUJARA
A Pujara az egyik legőszintébb cigány zenét játszó zenekar, tökéletesen sallang mentesen képesek keverni a magyar, a balkáni és a közép-európai cigányzenét, úgy hogy közben tényleg lehet sírva vigadni.

MÁRCIUS PÉNTEKTIZENHÁROM - SZINVA UTCA 1.

19. 00 Szombatfogadás
20. 00 vacsora
20.30 hagyományos rasszizmus - egy talmudi pamflet margójára


MÁRCIUS 14. SZOMBAT, SIRÁLY (KIRÁLY U.50.)

• 19.00 HAGYOMÁNY ÉS RASSZIZMUS - nem kerekasztal, csak beszélgetés
Mit kezdünk a rasszizmussal, mi közünk hozzá, politikailag, vagy civilben, hétköznap, nap mint nap, nyelvi fordulatokban és fizikai megnyilvánulásakor. Ki a fenyegettet, ki és mi; a fenyegető? Hol húzódik a "ti" és "mi" határa, ki a ti, és ki a mi, mit jelent a kitaszítás és a befogadás? Mennyit tudunk arról, aki nem "mi" és honnan? Van-e esély változásra, akarjuk-e elég sokan, hogy legyen? Mi a sok? Mi a kevés? Mi az elég?
Horváth Kata, Kovai Cili, Kende Anna, Farkas Attila Márton - és Ti

• 21.00. SHEKET
Nincs fél éve, hogy a szegedi Sheket feltűnt a Kálvária téri világzenei tehetségkutatón. Zenéjükben a klezmert magyar népzenével, reggae-vel és tört ütemekkel vegyítik, melyek egyvelege igazi talpalávaló muzsika.
Gulyás Szabó Gergely - zongora, Velcsev Dejanov Koszta - gitár, ének, Szegény István - dob, Préda Kovács Zsolt - klarinét, Boleman Kata - ének, zongora, Szabó János - hegedű, Hohl Zsuzsanna - cselló, basszusgitár, zongora, Mr Edwards - harsona

• HAGESHER
A Hagesher tu bisvát-i nagysikerű bulijának második része következik - a hetedik és tizenharmadik kerület népzenéje.
Poly Flow - rap, ének, Lamm Dávid - gitár,ének, Kardos Dániel - gitár, Soós Márton - basszusgitár, Somos Péter - dob, Ülkei Dávid - szaxofon, Schönberger Ádám - rap

A koncertek után Sirály diszkó Pap Dávid Popeccel (Tilos Rádió)

UTÓPURIM - MÁRCIUS 15., SIRÁLY, 21.00
Kárpát-Kánaán, Pannon Babilon - Ünnepi Zusammen koncert


-------------

Mi a Marom?

A Marom Klub Egyesület egy nonprofit kulturális szervezet, mely fiatalok kezdeményezésére alakult ki a zsidó
kultúra és hagyományok felfedezése, újraértelmezése és aktualizálása céljából. A Marom lehetőséget nyújt fiatalok számára, hogy aktívan részt vegyenek egy alternatív zsidó közösségben, a tolerancia, nyitottság, egyenjogúság, előítélet-mentesség, és kulturális sokszínűség jegyében.
A Marom fő tevékenysége ennek megfelelően, olyan kulturális és oktatási programok megszervezése, melyek valamilyen módon kapcsolódnak a zsidósághoz, ezen belül koncertek, színházi előadások, kiállítások, filmvetítések, kerekasztal beszélgetések, szemináriumok, és workshopok kerülnek megrendezésre a Marom által. A Marom nyitott bármilyen kezdeményezésre, mely illeszkedik a célkitűzéséhez, és aktívan bátorítja az érdeklödőket, hogy közreműködjenek ötleteikkel, tehetségükkel, kreativitássukkal, erőforrásaikkal.

A Marom nagy hangsúlyt fektet ezen ambíciók támogatására, az évek során számos fiatal kortárs művészt és együttest karolt fel, menedzselt, népszerűsített. A Marom olyan társadalmi ügyeket is támogat, mint a környezetvédelem és városvédelem, továbbá jótékonysági akcióikat rendez(ruhagyűjtés, ételosztás) a szegényekért, hajléktalanokért, öregekért.

Forrás: Marom

süti beállítások módosítása