Lukas Bärfuss drámaíró

Az 1971-ben született, svájci német Lukas Bärfuss az utóbbi években tûnt fel. Busz címû darabját a POSZT közönsége megismerhette 2008-ban. A most Franciaországban is játszott mûve, Szüleink szexuális neurózisa már több országban is sikert aratott. Játszották Belgrádban, New Yorkban, Londonban. Ez utóbbi városban a Gate Theatre mutatta be még 2007-ben, és az egyik fõszerepet Magyar Éva alakította.


Lukas Bärfuss

A darab főszereplője Dóra, akinek úgymond hiányzik egy kereke. Fiatal kora óta kezelik, és gyógyszereken él, amitől ugyan engedelmes, jó kislány lesz belőle, de majdhogynem katatón állapotban éli életet. Anyja aggódik emiatt, és ezért tudni szeretné, milyen lenne a lánya gyógyszerek nélkül. Dóra abbahagyja a gyógyszerszedést, s ettől megváltozik a saját testéhez való viszonya, felébred szexuális érdeklődése, amit egy váratlanul felbukkanó férfi ki is használ.

Az előadást a Théâtre Paris-Villette játssza, március 5-12. között. A produkció rendezője Hauke Lanz, aki egyben játszik is az előadásban.

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása