Ágens

Ágens a Kodály módszer kapcsán egy folytonos mozgásban lévõ zenekart hozott létre. Alapító tagok Ágens és Philipp György karmester, énekes, kik vendégmûvészeket hívnak produkcióik bemutatásához.

Első alkalommal a 2008-as Budapesti Őszi Fesztiválon mutatkoztak be Árvai György (Természetes Vészek Kollektíva) közreműködésével. A március 21-i (AKKU) koncertjükön még ezzel a formációval szerepelnek, majd később egy énekegyüttessé alakulva, máskor zenészek bevonásával egy egészen új arcukat mutatják meg.

Ágens és a Kodály módszer

Ágens - ének
Philipp György - ének
Árvai György - elektronika 

Előadás időpont: 2009. március 21. szombat 20.00 óra
Helyszín: AKKU (Budapest, VII. Kazinczy u. 21.)

Jegyinformáció: akkult@gmail.com; +36-20/346-3797

'Aztán Ágens és a Kodály módszer következik, Ágens Árvaival és Philipp Györggyel közösen bűvöli az erőket. Először hallom így hármukat együtt, nem is tudom, játszottak-e együtt valaha, mindenesetre kivételes élmény, egymásra vannak hangolódva rendesen, még akkor is, ha zenészként egészen különbözőek: Ágens zsigerből énekel, levágja a pórázról és szabadon engedi démonait, Philipp Györgyben mindig van egy árnyalatnyi hetyke, játékos, derűs és szeretnivaló arrogancia és irónia, Árvaiban meg (velük ellentétben) semmi exchibicionizmus nincs, a közönségre se néz, csak ráküld az egészre némi másvilági visszhangot. Ágensnél bármi megtörténhet, egyszer halk, monoton recitálásból támad fékevesztett hangorkán, majd egy szerelmi áldás/átok süvít belőle, máskor egy többszörös személyiség különféle énjeit engedi egymásnak esni. Jó este ez, végre jó időben, jó helyen.' /Tóth Ágnes Veronika: Rafinált időcsapdák - AZ IDŐN KÍVÜL, kultura.hu, 2008. október 11./

Fotó: Mátyás Attila
Forrás: Ágens Társulat

süti beállítások módosítása