Három az egyben

Önálló bemutatóra készül március 24-én a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata. Három az egyben címmel a társulat tagjai, Kulcsár Noémi, Spala Korina és Ujszászi Dorottya készít koreográfiát.


Barta Dóra, Rubi Anna

Az eladóművészeti -avagy színházi törvény- lehetővé tette a tagozatbővítést. Ezt a pillanatot ragadta meg Eger, ahol januártól tánctagozat alakult Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész vezetésével.

- Sok vidéki városban működik tánctagozat, de én az első pillanattól kezdve nem tánckart, hanem egy önálló együttest kívántam létrehozni - szögezi le Barta Dóra. Az alkalmazott műfaj helyett ez önálló, gondolkodó társulatot jelent.


Barta Dóra, Túri Lajos


A Három az egyben az első lépés, amelyben a tagozat önálló produkcióval mutatkozik be. A társulat három tagja készített koreográfiát: az első rész a CsillagCsavarKulcs címet kapta, amely felteszi a kérdést, vajon az asztrológia és a sors határozza-e meg eleve az életünket? A második az Impulszív, amely arra keres választ, hogy vajon mi alapján hozzuk meg a döntéseket? A Sok hűhó semmiért a shakespeare-i komédia tanító és egyben erős kritikai jellege miatt az emberi butaságról és humanizmusról szól.


Barta Dóra, Túri Lajos


Terveink szerint a tánctagozat hol a prózai színészekkel együtt, hol külön hoz majd létre produkciókat. Már lázasan próbáljuk Csizmadia Tibor rendezésében a Chicagot, amelyben a színészek is bizonyítják, mennyire fogékonyak a táncra. Napi 10 órát dolgozunk, edzünk, gyakorolunk. Szeretném kinyitni a műfaji határokat, az új impulzusokból pedig még sok új lendületes darab születhet - mondja a tagozatvezető.

pcs

fotók Gál Gábor

süti beállítások módosítása