Önkényeztetés

A szabadkai Kosztolányi Dezsõ Színházban vendégeskedik Önkényeztetés címû darabjával a Pont Mûhely április 05-én, vasárnap.

 

Itt az "Emberi Trilógia" harmadik része! A Család és az Őszinte, de igaz után a budapesti PONT Műhely Önkényeztetése is a KDSZ-be érkezik.

Míg a "Család" az egyén és a hozzá legközelebb állók problematikáját taglalja, addig az "Őszinte, de igaz" barátaink és ismerőseink hálójába kalauzol. A trilógia befejező része egy újabb fókusztágítással az individuum intézményesített kapcsolatait vizsgálja.

A darab a mindenkori hatalom és az egyén viszonyát vizsgálja különböző történelmi helyzetekben. Hat történet kibomlásán keresztül ismerjük meg annak a tételnek a valódiságát, miszerint a hatalom illetve az erősebb pozícióval való visszaélés jelenti az emberek és szervezeteik közötti kapcsolatok szervező elvét világtörténelmünk bármely pillanatában.

Nem egy anti-Tragédia megalkotása cél. Faust és/vagy ördög híján csak a kritikai gondolkodás bátorítását akarja elérni a születendő darab radikális pesszimizmussal, valós változásra serkentő humorral, valamint engesztelhetetlen közönnyel azok iránt, akik tudják és meg akarják mondani a tutit. Mégis, nem intellektuális kalandról, hanem az érzékekhez és az értelemhez egyaránt ordítani kívánó darabról szól a célkitűzés. A düh az, ami folyamatosan jelen lesz a darabban: rossz közérzetünk konszolidálódott. Reméljük, hogy az előadásban mindenki megkapja a magáét, aztán irány a vágóhíd.

 

PONT Műhely: Önkényeztetés
írta: Bíró László
dalszöveg: Pásztor Tamás

SZEREPLŐK:
Baranyi Szilvia, Enyedi Éva, Keszég László, Pereszlényi Erika, Sabák Péter, Szesztay Dávid, Thuróczy Szabolcs, Vicei Zsolt

zenéjét szerezte: Szesztay Dávid és Sabák Péter
tánc: Kadala Petra 
ruha: Sinkovics Judit
grafika, animációterv: Mészáros Péter
animáció: Palotás Kincső
technical: Dirscherl Krisztián és Payer Ferenc
média/pr: Tímár Irén

rendezte: Keszég László

Előadás időpont: 2009. április 05. (vasárnap) 19:30 h

Forrás: Kosztoányi Dezső Színház

süti beállítások módosítása