Sajtótájékoztató Szolnokon

A szolnoki Szigligeti Színház számos sikerrel büszkélkedhet az idei évadban. Ennek kapcsán tartott ma sajtóbeszélgetést Balázs Péter, a színház igazgatója, valamint a színház vezetõi, mûvészei.

Balázs Péter a sajtótájékoztatón elmondta, célja egy olyan "klasszikus" színházeszmény megvalósítása, amelyben az író és a színész foglalja el a legfőbb helyet, a rendező szerepe velük szemben másodlagos. A repertoárt illetően, pedig a "szívből jövő szórakozást" kínálják a közönségnek. Ennek megfelelően a következő évadban, Szigligeti Ede: Liliomfi, Katona József: Bánk bán, Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő, Shakespeare: Vízkereszt vagy amit akartok, Mitchleigh-Joe Darion-Dale Wasserman: La Mancha lovagja c. musicalje, illetve Zágon István - Nóti Károly: Hyppolit, a lakáj című darabja kerül bemutatásra a nagyszínpadon. 

Balázs Péter kiemelte: a Szigligeti Színház egy olyan intézmény, ahol a színészek lehetőséget kapnak képességeik kibontakoztatására, a vezetés figyelmet fordít arra, hogy mindenki a saját fejlődésének megfelelően jusson feladathoz. 

Bor Zoltán, a színház produkciós igazgatója beszámolt arról, hogy várhatóan szeptember 1-én nyílik meg Szolnokon a 21 lakásból álló színészház és a "Színműhely" nevet viselő kamaraszínház. A beruházás nettó 150 M forintba kerül, és egy ppp projekt keretében valósul meg. A Színműhelyben alternatív produkciókat, valamint kisebb, könnyebb műfajú előadásokat és jazz koncerteket is látogathatnak majd a vendégek, akik között reményeik szerint sok fiatal is lesz majd. Balázs Péter felhívta a figyelmet arra, hogy fontosnak tartják a fiatalok "visszacsábítását" a színházba. "Már iskolás korban el kell kezdeni a színház iránti fogékonyságra való nevelést."

Forrás: Szolnoki Szigligeti Színház

süti beállítások módosítása