Színitanház workshop

A Békés Megyei Jókai Színházban mûködõ SZÍNITANHÁZ-ban a vasárnapra és hétfõre szervezett két napos Workshopon, a Budapesttõl Zselickisfaludig az ország minden szegletébõl érkezett diákok, "Vízzel- Víz nélkül" mottóval alkottak Békéscsabán. Az Európában egyedülálló módon, a színházi háttérszakmákra specializálódó intézmény falai között értékes elõadások születtek.


Úton a hírnév felé Fekete Péterrel

A színház bejárása és megismerése volt az első feladat a harminckilenc regisztrált résztvevő számára, amely túrán Fekete Péter a Jókai Színház igazgatója kalauzolta az iskolai aspiránsokat. A csoportokra bontott jelentkezők ezután váltásban próbára tehették irodalmi képességeiket a színház dramaturgjának Zalán Tibornak segítségével.


A Színpadi fények tehát így működnek

A műszaki szakra jelentkezők az iskola diákjainak segítségével, egy előadásra alkalmas színpadot építettek, teljes fény és hang arzenállal a Kisvigadó teremben. A Vigadót, vasárnap délután már az előadásokra való felkészülés zaja töltötte meg. Tánc és mozgás gyakorlatok mellett szituációs játékokra került sor a Vígadó teljes területén, miközben az ötletekből formálódni kezdett a hétfő délutáni előadás tartalmi és formai anyaga egyaránt.


A Színpadon cilvilben

A design szakra jelentkező résztvevők eközben birtokba vették a színház festőtárát, ahol a műsor díszletét kezdték megalkotni Klemm Szilvia és Lenkefi Réka támogatásával. A körvonalazódó előadásról szólva Merő Béla rendező kiemelte, rendkívül kreatív brigád látogatott el, most a Békés megyei megyeszékhelyre, öröm velük a munka, reméli, hogy sokan közülük a SZÍNITANHÁZ hallgató lesznek. A Workshopról további információk és képanyag a www.szinitanhaz.hu weblapon érhetők el. A résztvevők a hétfő délután 14 órától a Jókai Színház nagyszínpadán bemutatásra kerülő előadással koronázták meg a kétnapi munkát.


Előadás készül

Végezetül a sok-sok kitűnő vers és próza közül egy diák haiku álljon itt:

Vízzel élhetünk
Mely nekünk adott élet
Ha nincs? Meghalunk!

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház, Békéscsaba

süti beállítások módosítása