Marx: A tőke

A China Daily március 23-i száma közölte a hírt, hogy kínai producerek Marx: A tõkéjébõl akarnak musicalt íratni. Az 1867-ben publikált mû szabad adaptációjára gondolnak, amelyben egy csapat munkás rájön, hogy fõnökeik kizsákmányolják õket.


Karl Marx
/1818-1883/

A rendező, He Nian, aki azt nyilatkozta, hogy a darabbal élővé, közérthetővé szeretné tenni Marx gazdaságfilozófiáját, Akira Kuroszava  A vihar kapujában című filmjéből vette az ihletet.
Ebben egy erőszak és gyilkosság négy tanúja négy különböző módon meséli el a történteket. A produkciót jövő év elején mutatják be Shanghájban, a Drámai Színházban, amelynek az igazgatója szerint a vállalkozás ötletét alapvetően a Tőke múlt decemberi japán manga kiadásából  vették, és szándékai szerint egy Broadway stílusú előadást szeretnének készíteni.

Forrás: ITI Magyar Központ

 

 

 

/Egy hasonló ihletésű darab a mai napon (2009. 03.24.) Budapesten is látható a Nemzeti Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programjaként megvalósuló Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében, a Düsseldorfer Schauspielhaus és a Rimini Protokoll vendégjátékaként látható Marx: A tőke, I. kötet címmel a Nemzeti Színház Nagyszínpadán./

süti beállítások módosítása