Amfiteátrum-díj

A Szabadtéri Színházak Szövetsége 2007-ben alapította az Amfiteátrum-díjat, amelyet olyan művészek, társulatok kapnak meg, akik sokat tettek pályafutásuk során a magyar szabadtéri színházi kultúráért.

34
Molnár Piroska
Nemzeti Színház: Az öngyilkos
/fotó: Nehéz Andrea/

 

Ebben az évben az Amfiteátrum-díjat a Szabadtéri Színházak Szövetsége Molnár Piroska színművésznőnek szavazta meg. A díjat, a Kiss György Munkácsy-díjas szobrászművész által készített plakettet, 2009. március 27-én a Színházi világnapon adta át Gedeon József a szövetség ügyvezetője a Vígszínházban a MASZK gálaestjén.


-------------

Szabadtéri Színházak Szövetsége

Szövetségünk 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja a hivatásos magyarországi szabadtéri színházakat, erősítse a szabadtéri színházi kultúrát, intézményeink társadalmi rangját emelje, kapcsolatot tartson a hazai szakmai szervezetekkel, intézményekkel, hatóságokkal. Egyik fő célunk, hogy műsorainkat összehangoljuk, közösen új produkciókat is hozzunk létre. Fontos a külföldi fesztiválokkal való kapcsolattartás, a tapasztalatok átvétele, műsorcsere. Jelenleg tíz színház tartozik tagjaink körébe: Esztergomi Várszínház, Ferencvárosi Nyári Játékok, Gyulai Várszínház, Kisvárdai Várszínház, Kőszegi Várszínház, Szabad Tér Színház, Szentendrei Teátrum, Szegedi Szabadtéri Játékok, Zalai Nyári Játékok, Zsámbéki Színházi Bázis.

Színházainkban minden nyáron a június közepétől augusztus végéig tartó összművészeti fesztiváljainkon a legjelentősebb hazai és külföldi művészek lépnek fel a prózai és zenés színház különböző műfajaiban, a musical, az opera, az operett legjobb előadásain, a komolyzenei, a népzenei, a jazz koncerteken, a balett, a kortárs tánc, a néptánc előadásain. Rendezünk képzőművészeti és fotókiállításokat is. Évente több mint 25 új bemutatót és 300 előadást tartunk. Aki felkeres nyaranta minket, a művészetek változatossága várja és a kultúra legjobb előadásaiban gyönyörködhet. Látogasson el Ön is rendezvényeinkre.

Gedeon József
Szabadtéri Színházak Szövetségének ügyvezetője

 

süti beállítások módosítása