Medve, Mámor, Muzsika

Még két napig várja a Honvéd Színház Medve, Mámor, Muzsika című születésnapi fesztiváljára a Merlin Színházba látogatókat. A tegnapi Szíkölök című előadás után ma a népi pajzánságokkal tűzdelt Mi a szerelem? című darab látható. Csütörtökön zenei programok zárják a fesztivál, illetve egy másik helyszínen, a Thália Színházban a Honvéd Táncszínház A tánczmester című bemutatója látható a Tavaszi Feseztivál keretében.

honved

  • A Honvéd Színház háromnapos születésnapi fesztiválja

Merlin Színház, március 31.-április 2.

A 60 éves Honvéd Együttes Színháza a jubileumi évet a repertoár legsikeresebb darabjainak újrajátszásával ünnepli a Merlin Színházban. Március 31-én a Rusznyák Gábor rendezte Szíkölök lesz látható. A mozaikos szerkezetű előadás történeteket mesél el a székely nép elmúlt ezer évéből, nem kevés humorral. Április 1-én a Zuboly zenekar közreműködésével kerül színre a vaskos népi humorral és szókimondó pajzánságokkal teli Mi a szerelem?, Simon Balázs rendezésében. Másnap 20 órától egy rendkívüli zenei esemény zárja a programot. A dzsesszbe hajló tangót játszó Canarro zenekar fogadja a vendégeket. A Színészkar örömzenél a majd' 40 tagú Honvéd Férfikarral, Bocskor Bíborkával a Zuboly zenekarral és a Q Quartettel. Lesz még sírva vigadós balkáni zene az Eugeniával és tánc pirkadatig.

miaszerelem
Jelenet a Mi a szerelem c. előadásból

  • A tánczmester

A Honvéd Táncszínház bemutatója a Tavaszi Fesztiválon
Thália Színház, április 2. 19 óra

A Honvéd Táncszínházban hosszú évek óta működik Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus vezetésével egy alkotóműhely, amely a Táncszínházat világhírűvé tette. Új bemutatójuk, A tánczmester különös világba vezet.

tanczmester
fotó: Korniss Péter

Ki ez a messze földről érkező figura? Találgathatjuk honnan jött, német, cseh földről, vagy csak a szomszéd vármegyéből, és mit keres itt Magyarország félreeső csizmasáros távoli báltermeiben.Ő a „Mester, ki másokat bizonyos táncnemekre tanít, idomít...", aki elővezeti, aki elöl járja, aki megmutatja, aki kitalálja a híres szólót, a magyar magányt! Kofferjában valcer, polka, mazúr és ki tudja, még hány divathóbort. Megújulást, frissítést, avagy rontást hoz-e a büszke magyarok táncára; Mester-e, vagy kontár? A falusi tánciskola fergeteges vizsgabálján mindezekre fény derül.

A címszerepben a Harangozó-díjas Makovínyi Tibor
Közreműködik Chován Gábor és a Hegedős Együttes
Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán és Novák Eszter

Forrás: Honvéd Színház

süti beállítások módosítása