Csákányi - Kulka

Csákányi Eszter és Kulka János estjén irodalmi szövegek és dalok mozaikjából alakul ki két ellentétes, mégis összetartozó egyéniség. Végletes lelkiállapotok, összecsapások, és sok humor köti össze a két főszereplőt, és - mint az életben, a koncerten is - kulcsfontosságú szerepet játszik a színház, a szerepjáték. Csákányi - Kulka Szöveg és zene 2 részben című előadás Dékány Edit rendezésében, Csákányi Eszter és Kulka János főszereplésével 2009. április 16. 19:00 órai kezdettel a Thália Színházban kerül bemutatásra. Az előadás ősbemutatója 2008. február 22-én volt a Kaposvári Csiky Gergely Színházban. Most a Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében kerül az előadás Budapesten is bemutatásra.

 

Mozgóképes ajánló:


 

CSÁKÁNYI - KULKA
Szöveg és zene 2 részben

Közreműködik: Kőrösi András és Kemény Gábor és ZENEKARA

szövegkönyv: ZÖLDI GERGELY
további szövegek: BÁN ZSÓFIA, NÁDASDY ÁDÁM
világítás-látvány: BÁNYAI TAMÁS
jelmez: CSELÉNYI NÓRA
video: TASKOVICS ÉVA
zenei vezető: KEMÉNY GÁBOR

koreográfus-rendező: DÉKÁNY EDIT

producer: ORLAI TIBOR

Budapesti premier: Thália Színház, 2009. április 16.
/Ősbemutató: Kaposvári Csiky Gergely Színház, 2008. február 22./

kulka_01

 

Csákányi Eszter és Kulka János már többször nekifutott együtt ennek a zenés-személyes-önálló-hogyismondjuk műfajnak.
Mert jó nekik együtt, és mert ők ketten nagyon jók együtt.

Játszottak is sokat együtt, főként Kaposváron, de azért máshol is. Járták az országot közös esttel, a híres sztori szerint „mint Csákányi László lánya és Magenheim doktor a Szomszédokból" - ahogy egy helyütt döbbenten látták a kiírást a kultúrház ajtaján.

Aztán lett nekik Music Hall előadásuk is, nagyzenekarral, táncosokkal, vetítéssel, ahogy kell. Úgy érezték mégis, ez azért nem egészen az ő világuk. Hagyjuk ezt Amerikára, ott ez jobban fekszik.

Így lesz most egy igazi, színházi, olyan, amilyenben a legjobban érzik magukat. Maradnak bizonyos dalok, amiket ők is, a közönség is nagyon megszeretett. Köztük Liza Minnelli, Aznavour, sőt, Madonna-szám is. És sok új darabbal egészül ki a repertoár. Történetekkel, mert minek olyan dalokat énekelni, amik általánosságokról szólnak?

Streisand és Minnelli állt elő annak idején ilyen igényű számokkal - persze ők is részben a franciáktól vették át őket, meg a régi idők színpadi előadóitól.

Szóval, most mini-történetek lesznek majd zenében, külön-külön és együtt előadva, egymásba fonódó emberi játszmákkal és egymást kiegészítő érzésekkel.

Kulkára és Csákányira szabva, mert mindez rajtuk átszűrve az igazi, mégiscsak...

Forrás: Orlai Produkció

süti beállítások módosítása