VII. Magyar Művek Szemléje - FELHÍVÁS

2001-ben a Szabad Színjátszásért Egyesület tagsága úgy döntött, hogy első elnöke, Uray György emlékének szenteli a Magyar Művek Szemléjét. A Szemle célja a kezdet óta ugyanaz: ösztönözni a játszókat, hogy a külföldi szerzők mellett tűzzék műsorra magyar írók műveit, és felmérni, milyen mértékben van jelen a hazai - főként a kortárs - drámairodalom az öntevékeny színjátszásban.


mszjsz_logo_web

A Szemlén részt vehet - határainkon belülről és túlról - bármely felnőtt-, vagy diákszínjátszó öntevékeny (alkalmi vagy állandó) együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított szövegkönyvet is). Műfaji és játékidőbeli megkötést nem teszünk.

A Magyar Művek Szemléje egyben a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő fesztiválja, amelyen (a rendelkezésre álló műsoridőtől függően) versenyen kívül szívesen látunk olyan, nem magyar szerzők műveiből készült előadásokat is, amelyek valamilyen okból (betegség, időpont, játszóhely, nem készültek el) nem vettek részt az év folyamán más színjátszó fesztiválon.

A minősítés a MSz-JSZ tag-együttesei számára ingyenes, másoknak 15 000 Ft/előadás (tagfelvétel folyamatos)

 

A VI. Magyar Művek Szemléje
Időpontja: 2009. június 6-7.

Helyszíne: június 6-án Budapesten, Pinceszínház (Budapest Török Pál u. 3 ) Rendelkezésre áll: kb. 42 m" színpad (6x7 m., szűk belmagasság), teljes világosítási és hangosítási lehetőség, kb. 100 fős nézőtér.

Június 7-én Budapesten, az Új Színház Stúdiószínpada (Budapest Paulay Ede utca 35. Bejárat a Székely Mihály utca felől.) Rendelkezésre áll 8x12 m. játéktér, maximális belmagasság, teljes világítási és hangosítási lehetőség, kb. 80 fős nézőtér.

Jelentkezni a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet 2009. május 25-ig, kérjük juttassanak el a nal71@t-onlne e-mail címre, vagy postai úton a Magyar Szín-Játékos Szövetség címére: 1239 Budapest, Vecsés u. 31

További információk: Nagy András László: 30/907 3577

Esetleges túljelentkezés esetén előnyben részesülnek a Magyar Szín-Játékos Szövetség tag együttesei, illetve azok a produkciók, amelyek a tavasz folyamán még nem mutatkoztak be másik fesztiválon.

Támogatóink: Nemzeti Kulturális Alap, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Ferencvárosi Művelődési Központ, valamint az Új Színház Kht. Köszönjük.

------------

VII. Magyar Művek Szemléje
Uray György emlékére
2009. VI. 6-7, Budapest

JELENTKEZÉSI LAP  - letölthető ITT >>>

Forrás: Magyar Szín-Játékos Szövetség

süti beállítások módosítása