Théâtre de la Cité international

A Théâtre de la Cité international új igazgatónője, Pascale Henrot (52), aki 2009. március 28. óta tölti be ezt a posztot, a hagyományoktól eltérően két fél szezont hirdetett meg. Ezentúl áprilistól augusztusig és októbertől februárig tartanak előadásokat, vagyis elsősorban az iskolai vakációkra koncentrálnak.

 

 

 

henrot
Pascale Henrot

Ezt az elgondolást nem valamiféle hirtelen felindulásból valósítja meg, hanem már korábban, a Quartier d'été művészeti társigazgatójaként dolgozta ki, ahol arra törekedett, hogy Párizs legkülönbözőbb negyedeit lakók számára kínáljanak programokat.
Most is az a szándék vezérli, hogy minél szélesebb közönséget csalogasson a nyári színházi programokra, és szeretne egyre több szabadtéri előadást is bemutatni. Mindenféle műfajnak teret ad: tánc, színház, cirkusz, bábszínház, zene, vizuális művészetek, és előnyben óhajtja részesíteni a fiatal, új utakat kereső művészeket. Mindez szinte természetes, hiszen egy olyan művészről van szó, aki hajdan táncosnő volt és tizenhét éven át dolgozott Philippe Découflé-val.

 

Forrás: ITI Magyar Központ

iti

süti beállítások módosítása