Menj színházba!

Méghozzá ingyen és a Nemzetibe, egy jó kis kortárs színházra, erős filmes beütéssel, külföldi előadókkal és a kép+a linkelt videó alapján korrekt, látványos és multimédiás képi világgal. A darab John Cassavetes 1977-es Premier című mozijának feldolgozása.


A filmről (wikipédia): a Premier (Opening Night) a színészettel és magával a színészmesterséggel foglalkozik. A film egy idősödő színésznő belső válságát mutatja be. A magány, a felszínes, szeretetlen munkahelyi légkör, az öregedés, az ember helyett a “híres színész”-nek szóló gesztusok, majd egy rajongójának a szeme előtt lezajló halálos balesete vezetik végül az alkoholhoz, hallucinációkhoz. Végül a színpadon – privát életének tapasztalatait segítségül hívva – sikerül megszabadulnia a démonaitól.

Az előadásról: érdekesnek ígérkezik, annyiban mindenképpen unikális lesz, hogy az előadás verbális részét csak holland nyelvtudás vagy a magyar felirat segítségével fogadhatod be. A projekt holland-belga koprodukció,  a Toneelgroep Amsterdam (NL) és az NTGent (B) társulatok között (több info itt, videó pedig itt).

Info: Nemzeti Színház, Nagyszínpad, április 24 és 25., este 7 óra

Ha szeretnéd a partnereddel megtekinteni a Premiert, válaszold meg a lenti kérdést és bízz a szerencsédben, mert a válaszolók között 6x2 jegyet sorsolunk ki a két előadásra.

Melyik alábbi énekesnő játszik tavalytól a Nemzetiben?
a)    Péterfy Bori
b)    Palya Bea
c)    Péter Szabó Szilvia

A választ e-mailben küldd el nekünk (szinhazblog@gmail.com), ha esetleg kommentelni is kedved támad, plz a megfejtést NE írd oda. Az e-mailben a válasz betűjelén kívül tüntess fel egy nick vagy igazi nevet, amin a nyertesek listáján szerepelni szeretnél, valamint a preferált napot az előadásra. Az e-mailt április 13. éjfélig küldd el.

***

Nem a kimondottan megfejthetetlen kategóriába tartozó kérdésünkre a helyes válasz Péterfy Bori volt. A több mint 200 helyes megfejtő közül ti vagytok a szerencsések, részleteket e-mailben:

Úrfi Péter
victory025
Farkas Renáta
Bokros Gergely
Dálnoki Daniella
nessima

Köszönjük, mindenkinek, aki játszott.

(a jegyeket a Nemzeti Színháztól kapjuk, a fotó pedig egy Jan Versweyveld nevű úriember műve)

süti beállítások módosítása