Pesti álom

Kálloy Molnár Péter a közeljövőben megjelenő, Hrutka Róberttel készített, második nagylemezének dalait hallhatja a közönség április 23-án a Thália Színházban. Az exkluzív unplugged koncerten vendégként fellép a színész barátja, Feke Pál.

 

 

kalloy_szines

Kálloy sokoldalú művész, akit a színházi és filmbeli szerepei tettek ismertté, de rendezőként, és - immár több kötetes - költőként, sőt már zenészként is számon tartják. Minden területen egyedit, egyénit alkot és kétségtelenül sikeres. Tavaly adta ki első lemezét, A nő után címmel. A dalokat ő maga szerezte, szövegezte, a hangszerelést és produceri munkát Hrutka Róbert vállalta. Kálloy otthonosan mozog blues, jazz, rock, de még az alternatív zene világában is. Dalai ötletesek, líraiak, humorosak, szórakoztatóak, de akik a Hrutka-féle hangzásvilágot keresik, azok sem fognak csalódottan hazamenni a koncertről.

Kálloy legújabb számait hűséges zenésztársaival, Dely Domonkossal (ütőhangszerek), Kalmus Feliciánnnal (cselló) és természetesen az alkotótárs Hrutka Róberttel adja elő. A koncert különleges csemegének ígérkezik, hiszen a művész egy éve nem lépett fel a fővárosban, és a készülő új lemez dalait is először ezen az esten hallhatja a közönség.

 

feke1
Feke Pál

 

Kálloy Molnár Péter

1993-ben végezte el a Színház és Filmművészeti Főiskolát. A Nemzetihez, majd a Vígszínházhoz került, végül szabadúszóként találta meg a helyét.

Jelenleg a Thália Színházban és a Centrál Színházban látható rendszeresen. Minden darab, amiben játszik már túl van a századik előadáson (van amelyik a két- illetve háromszázadikon is).

A Caveman monodráma - leginkább a stand-up comedy világát idézi - egy fiatal férfi eszmefuttatása a párkapcsolatról, nőkről, férfiakról, szabadszájúan és rendkívül szórakoztatóan. A S.Ö.R (Shakespeare Összes Rövidítve) és G.Ö.R.CS. (Gondviselőnk Összes Regéi és Cselekedetei) előadások már legendásak - a maguk nemében úttörők voltak ezek az alkotások, szemtelenül improvizatívak és interaktívak. A Kövek a zsebben pedig KMP saját fordításában hét esztendeje szerepel sikerrel a Tháliában, itt Rudolf Péter a partnere.

Legutóbbi színházi bemutatója februárban volt a Csakazértisjáték című előadással a Budapesti Kamaraszínházban. Partnere Gáspár András, az előadás témája pedig - Eprahim Kishon művei alapján - a színház maga: a művészek, a rendezők, a kritikusok, az írók, az igazgatók, rengeteg humorral és öniróniával megfogalmazva.

A közelmúltban a Beugró című televíziós műsor tette igazán ismertté. Bár több magyar filmben is láthattuk (Üvegtigris, Kútfejek) már az elmúlt években. Legutóbb a Papírkutyák mozifilmben alakított egy különleges karaktert: biztonsági őrt, aki éjszaka sztriptíztáncosként dolgozik. A filmben partnerei voltak: Mucsi Zoltán, Szarvas József, Pikali Gerda, Scherer Péter.

Kilenc év kihagyás után idén újra költőként is megjelent. Novemberben került a boltokba verseskötete, az Ablak az égen, melynek különlegessége, hogy Lóránt Attila fotográfus képeire írt szabad asszociációs verseket.

2008 február végén jelent meg Kálloy Molnár Péter első szerzői lemeze 'A Nő után' címmel. A hanganyag igazi zenei csemege. A lemez elkészítésében több elismert művész működött közre. Az albumon szereplő dalok szövegét a színész írta (kivétel az Ady Endre által írt A fekete zongora) sőt, ami igazi ritkaság színészek lemezei esetén, a dalokat is õ szerezte. A hangszerelést és a lemez produceri munkálatait Hrutka Róbert vállalta magára. A művész romantikus és melankolikus énje, valamint jellegzetes, olykor kifejezetten fanyar humora egyaránt visszaköszönnek a lemez dalaiban. A lemez sokoldalú, mint a színész maga, találunk rajta jazz, blues és rock nótákat is.

A sosem unatkozó színművészt a koncertek, filmforgatások, könyvbemutatók, színházi előadások között, után és előtt két éves fia várja otthon, aki természetesen szívesen hallgatja, ha édesapja szaval, gitározik, vagy éppen énekel neki.

---------------------

PESTI ÁLOM
Kálloy Molnár Péter koncert Hrutka Róberttel
Vendég: Feke Pál
2009. április 23. 19:30 - Thália Színház, Új Stúdió

süti beállítások módosítása