Miskolci Páholy

A Miskolci Páholy következő, minden tekintetben rendhagyó előadása 2009. április 25-én, szombaton nem pusztán a helyszín miatt ígérkezik különlegesnek. A Színház egy olyan kalandtúrára hívta meg a Miskolci Nemzeti Színház bőkezű pártolóit, melynek célállomása a Kassai Állami Színház (Štátne divadlo Košice), ahol egy tartalmas és egyben szórakoztató délután folytatásaként Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje tekinthető meg a kassai színház művészeinek előadásában, Halasi Imre rendezésében.

kassa
Jelenet a Kassai Állami Színház Csárdáskirálynő c. előadásából


A „kalandtúrára" érkezőket április 25-én welcome drink várja a Miskolci Nemzeti Színház nagyszínházi előcsarnokában. A túra kora délután indul bérelt autóbuszokkal. A Kassáig tartó úton a színház által felkért tapasztalt túravezetők, Fandl Ferenc valamint Molnár Sándor Tamás gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.

Kassára érve egy rövid városnézés (hivatásos idegenvezetőkkel), és a szlovák nemzeti ételekből összeállított svédasztalos vacsora után a Kassai Állami Színház szövegkiíróval kísért előadása 19 órakor kezdődik. A vacsora előtt a vendégeket köszönti a kassai színház igazgatója, Peter Himič is. Az előadás végén a páholytagok János-pohárral búcsúznak a várostól.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása