Arco Renz: i!2

Individualitás és fúzió táncban megfogalmazva? Nem kevés koreográfia kapcsán hangzik el hasonló témamegjelölés, ám a német származású, Belgiumban élő koreográfus, Arco Renz új műve valami különlegeset ígér. Összművészeti háttér, imponáló nyitottság: Renz legfrissebb munkájában a mitológiából kiindulva a mozdulatok erején keresztül érkezik el a kortárs művészetek világába.

 


pend_400
fotó: Jean Luc Tanghe

 

Arco Renz napjaink fiatal német koreográfus generációjának egyik legígéretesebb képviselője. Színészi és táncos és filmes tanulmányait Brémában, Berlinben és Párizsban végezte, koreografálni Anne Teresa de Keersmaekernél, a P.A.R.T.S. stúdióban tanult Brüsszelben. Dolgozott többek között mesterével, Anne Teresa de Keersmaekerrel, Luc Bondyval, és éveken keresztül Robert Wilson asszisztense volt. Ázsiai utazása során ismerkedett meg a kathak tánccal, a kung fuval, a kínai operával, és a balinéz táncokkal. 2000-ben alapította meg a Kobalt Works elnevezésű társulatát.

Az i!2-ben két nő találkozik, és bumm! - hirtelen minden megváltozik. Történetük közös: együtt és egymás ellen, fluoreszkáló fények és különböző hangok digitális mátrixában. A mátrix azt a közeget jelenti, amelyben a két nő létezik, amelyben egy kapcsolat, egy emberi viszony megszületik, kiteljesedik, majd hanyatlásnak indul. Az Arco Renz által megteremtett digitális világban újraértelmeződik és megkérdőjeleződik az egyén és az egyéniség, a közösség és a szabadság fogalma, két ember, két test egymáshoz való viszonya - legyen szó társról, szeretőről, vagy csupán egy idegenről. Vagyis a másikról. A másságról.

 

Arco Renz / Kobalt Works (B): i!2

Táncosok:
Lisbeth GRUWEZ, Melanie LANE

Zeneszerző: Marc APPART
Felhasznált zene: Man in the Moon (Grinderman)
Fényterv és technikai irányítás: Jan MAERTENS
Dramatug: Bart VAN DEN EYNDE
Jelmez: Michelle BAECHTHOLD
Hangmérnök és technikai asszisztens: Robrecht GHESQUIÈRE

Művészeti vezető, koreográfus: Arco RENZ

Produkció: Kobalt Works vzw (Brussels, BE)
Koprodukció:
Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis (FR), Kunstencentrum STUK (Leuven, BE), Kunstencentrum Vooruit (Ghent, BE), Monty (Antwerp, BE)
Együttműködő partnerek:
PACT Zollverein/Choreographisches Zentrum NRW (Essen, DE), ulti'mates/Ultima Vez (Brussels, BE)

Előadás időpont: 2009.04.30 20:00
Helyszín: Trafó - Nagyterem

Jegyár: 1800 Ft / diák: 1400 Ft (Trafó bérlet érvényes!)


FuturspektivFestivalPoster

Forrás: Futurspektiv

süti beállítások módosítása