Kolozsvári elődás

A Pantagruel sógornője című produkció (Silviu Purcărete rendezésében), a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Szebeni Radu Stanca Színház és a Lyon-i Silviu Purcărete Társulat koprodukciója részt vesz a Trabzoni Nemzetközi Színházi Fesztivál (Törökország) X. kiadásán.


807_list

A fesztivál, amely május 1 és 15 között zajlik a Fekete Tenger menti országok színházai számára biztosít találkozási lehetőséget, célja a színházak közti közreműködések, közös színházi projektek létrejöttének szorgalmazása rendezők, színészek és technikai szakemberek együttműködése révén, így támogatva a multikulturális értékeket és a kétoldali koprodukciókat. A Rabelais írásaiból inspirálódott Pantagruel sógornője május 2-án lesz látható a Trabzoni Színház nagytermében.
807_02

Silviu Purcărete nagysikerű rendezése 2003-as kolozsvári bemutatója óta látható volt Nagyszeben, Bukarest, Krajova, illetve Temesvár színpadain, valamint a budapesti Thália Színházban is vendégszerepelt és több nemzetközi turnén vett részt, melynek állomásai: Cognac, Bayonne, Seyne-sur-mer, Chatillon (Franciaország) voltak. Az előadás 2004-ben és 2005-ben is vendégszerepelt az Európai Színházi Unió Fesztiváljára, melyre Portóban illetve Rómában került sor. 2006 áprilisában a X. Latin-Amerikai Színházi Fesztiválon, a kolumbiai Bogotában is láthatta a közönség. Az előadás 2008 júniusában a Nápolyi Színházi Fesztiválon vett részt, 2008 szeptemberében pedig a ljubljanai Ex Ponto Fesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál nagydíját. A Pantagruel sógornőjét 2003-ban az UNITER (Román Színházi Szövetség) az év Legjobb előadásának díjára jelölte.

62_foto

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása