Pendulum 3'

Színházat sokféleképpen lehet csinálni. Színházban, szabadtéren, utcán, múzeumban, valamint kávézóban is. Részt vehetnek benne képzett színészek és amatőrök egyaránt. De milyen az, amikor nézőből válik színész röpke fél órára?

anthampton3_webre_kicsi


A brit Rotozaza társulat előadásában sem színpadot, sem hivatásos színészeket nem kapunk. Kapunk viszont egy fülhallgatót és egy társat, valamint egy kávéházi asztalt, amely mellett ülve elfelejthetjük saját személyiségünket, és átadhatjuk magunkat a fülünkbe érkező utasításoknak. Játék? Szerep? Kihívás? Ki-ki másként éli meg azt a fél órát, amit a Rotozaza különös, filmszerűen szerkesztett története nyújt. Csak figyelni kell és reagálni, használni a hangunkat, a képességeinket, az asztalra tett tárgyakat...és máris megszületik a varázslat! A megélhető, megtapasztalható, nagyon színházi vagy pillanatokra épp „színház-szerűtlen", de rendkívül intenzív élmény.

A finom árnyalatokban bővelkedő játékot melegen ajánljuk azoknak, akik kacérkodnak, kacérkodtak a színészkedés gondolatával. Ám izgalmas feladat vár azokra is, akik megkönnyebbülnek, ha a döntés súlyát leveszik a vállukról - hiszen itt instrukcióról instrukcióra halad mindenki. Érdemes aktívan részt venni a játékban, és az átélteket továbbgondolni.

anthampton5_guthrie_minneapolis_webre_kicsi

A Trafóban a 2007-es Nagy Britmánia Supernow! keretében mutatkozott be a londoni székhelyű színházi csapat, a Rotozaza. Tagjai innovatív, határokat feszegető előadásaikról híresek: színházat, performanszt, installációt, happeninget, és sok minden mást csinálnak. Etiquette című produkciójukkal (amely már bejárta a világot) félórányi különleges élményt kínálnak alkalmanként két embernek, méghozzá nyilvános helyen! Itt és csak most magyarul!

A „rotozaza" elnevezés Jean Tinguely svájci művész azonos nevű szobrától ered, melyet az alkotó az 1967-es „Túlélés és fejlődés" című futurológiai kongresszuson mutatott be. A szobor-gép botrányt kavaró üzembe helyezését követően Tinguely a következő szavakkal zárta le az eseményt: „Köszönöm a türelmüket, hálás vagyok, hogy elmondhattam Önöknek a történetem." Hasonló iróniával, de mégis alázattal és mesterkéltség nélkül tekint a Rotozaza a színházcsinálásra és tárja elénk saját történetét.

Az eredeti verzió producere: Paul Bennun (Somethin' Else)
Az eredeti verziót támogatta: Arts Council England

-----------------

Rotozaza (UK): Etiquette / interaktív színházi játék

Időpont: 2009. április 14-26. (K-V) 17h és 21h között / 14-26 April 2009, between 5pm and 9pm
Helyszín: Toldi Klub & Kávézó (V. Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Jegyár: 300 Ft

A program időtartama: 30'
A résztvevők a játékban az alábbi nyelvek közül választhatnak: angol, francia, német, olasz, spanyol, holland, portugál, japán, szlovén és természetesen magyar. Előzetes bejelentkezés a rotozaza@trafo.hu címen ajánlott.

pendulum_logo_eng_webre_kicsi

 

Forrás: Trafó

süti beállítások módosítása