Francia koreográfus

Franciaországból érkezett Miskolcra Jean-Christophe Boclé koreográfus, táncművész azzal a céllal, hogy a Miskolci Nemzeti Színházban a tánctagozat tagjai számára egy közel kéthetes kurzust tartson.

cipolla_proba_net
Próba a balett-teremben
(fotó: Bócsi Krisztián)

 

Jean-Christophe Boclé a Párizsi Zenei és Táncművészeti Nemzeti Konzervatóriumban tanulta a klasszikus, a kortárs, és a barokk táncművészetet Francine Lancelot mellett. 1995-ben alapította meg a Compagnie EKTOS-t, mintegy tucatnyi darabbal a tarsolyában. 2007 áprilisáig a Kulturális Minisztérium Zenei, Táncművészeti, Színházi Igazgatóságának alkotói és művészeti képzési felügyelője volt, jelenleg pedig a Frédéric Flamand által vezetett CCN Marseille-i Balettiskola igazgatója.

bocle
Jean-Christophe Boclé


Miskolci kurzusának végén Jean-Christophe Boclé Veszprémbe, A Tánc Fesztiváljára utazik, ahol La Sirène Variation című koreográfiáját láthatja majd a közönség.

Jean-Christophe Boclé és a Miskolci Nemzeti Színház közötti kapcsolat kialakításában és a koreográfus miskolci munkájának lebonyolításában a színháznak értékes segítséget nyújtott a BATI International francia-magyar tanácsadó és szolgáltató társaság valamint az Alliance Française Miskolc.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása