Vendégjátékok a Figuránál

A Figura Stúdió Színház Marosvásárhelyen vendégszerepel Georg Büchner Leonce és Léna című romantikus vígjátékával (rendező: Béres László). Az előadást május 17-én, vasárnap este 7 órától a Színházművészeti Egyetem Stúdiójában tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Leonce_es_Lena

 

A Leonce és Léna eseményei az emberiség kertjében történnek. Itt próbál uralkodni Popo király az elvont eszmék segítségével, itt keresi a mindennapok boldogságát Valerio és itt üldözi a szerelmet Leonce és Léna is. A történet minden bizonnyal a felnőtté válás drámája (akárcsak az előképek: Shakespeare Hamletje és Romeó és Júliája), ennek terhe elől próbál maszkokba menekülni Leonce, és ezért indul útnak.

Játsszák: Veres Előd, Máthé Annamária, Barabás Árpád, Bartha Boróka, Boros Mária, Szabó Eduárd, Vass Csaba f.h., Vajda Gyöngyvér, Gazdag Erzsébet.
Dramaturg: Ungvári Zrínyi Ildikó m.v., díszlet-jelmeztervező a zalaegerszegi Laczó Henriette m.v.. Zenéjét Cári Tibor szerezte.

---------

Gyergyószentmiklóson az Udvarhely Táncműhely legújabb előadása, az Argentina express

A Figura Stúdió Színház vendégeként az Udvarhely Táncműhely Gyergyószentmiklóson játssza ARGENTINA EXPRESS című mozgásszínházi előadását. Az előadást május 14-én, csütörtökön 19 órától a Művelődési Központ színpadán mutatja be a társulat.
argentina_express
Az Udvarhely Táncműhely Argentina Express című mozgásszínházi produkciója, mely argentin tangóra épülő előadás, Saviana Stănescu kortárs román írónő drámája nyomán készült, különleges körülmények között. A próbafolyamat során a néptánc elemeket alakította át tangóvá a rendező/koreográfus, András Lóránt, a jelenetek, mozdulatok, érzelmek úgy születtek meg, hogy az alapul vett mű mondanivalója cseppet sem sérült - amiként a dráma kortárs élethelyzeteket tár fel, úgy az előadás is a minket körülvevő, gyakran cudar valóságot mondja el a tánc - jelen esetben a tangó nyelvén.

Az előadás STÚDIÓJELLEGŰ - 14 ÉVEN ALULIAK számára nem ajánlott!

Forrás: Figura Stúdió Színház - Gyergyószentmiklós

süti beállítások módosítása