Théatre national de la Colline

A 45 éves Stéphane Braunschweig a Théatre de la Colline új igazgatója május 11-én ismertette a következő szezon programját. Az igazgató-rendező korábban nagyon sikeresen irányította a Théâtre national de Strasbourg-ot.

stephan_eu
Stéphane Braunschweig
Photo DNA - Michel Frison

 

Braunschweig már korábban is sokszor rendezett ebben a legfiatalabbnak számító nemzeti színházban, amelynek arculatát két elődje, Jorge Lavelli és Alain Françon alakította ki, és tette a kortárs színház otthonává. Az új igazgató folytatni kívánja az ő munkájukat, bár Alain Françonhoz képest ő a hangsúlyt nem elsősorban a drámaírók, drámák felfedezésére helyezi, hanem a rendezésre, pontosabban a rendezés és az drámák szimbiózisára.

Ennek jegyében hívta meg Sylvain Creuzevault társulatát. A 2009-2010-es szezont a „hősiesség és a radikalitás álma" téma köré szervezi. Ezt azért tartja fontosnak, mert így akarja világossá tenni a közönség számára, hogy milyen típusú színházat akar csinálni, hogy a néző tudja mire számíthat. Braunschweig a radikalitás értelemzése, elemzése jegyében két Ibsen darabot rendez, a Babaházat és a Rosmersholmot. Minden szezonban meghív egy külföldi rendezőt, akitől bemutat egy, a saját országában rendezett előadást, és felkéri, hogy francia színészekkel mutasson be egy darabot. Az első szezonban a vendég a német Michael Thalheimer lesz.

 

Forrás: ITI - Magyar Központ

4

süti beállítások módosítása